• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Боян Чуков: Сливането на военното и външното разузнаване е поредна крачка към закриване на държавата

Боян Чуков: Сливането на военното и външното разузнаване е поредна крачка към закриване на държавата

/КРОСС/ Посочването на Германия като пример за обединена разузнавателна служба е ярък пример за професионална неграмотност. Всяка държава изгражда своите разузнавателни служби за много дълъг период от време. Това са десетилетия, векове

Боян Чуков, Фейсбук

Обединяването на военното разузнаване със сегашното външно е поредната крачка към закриването на българската държава. Специалните служби са най-чуствителната част от държавата, от националната сигурност.

Посочването на Германия като пример за една обединена разузнавателна служба е ярък пример за професионална неграмотност в областта на специалите служби. Всяка държава изгражда своите разузнавателни служби за много дълъг период от време. Това са десетилетия, векове.

Всяка страна си има своя национална специфика в изграждането на своите разузнавателни служби. Даването на „подходящи" примери за нашата вечна конюнктура с чужди държави е политически нечистоплътно.

След промените БКП целенасочено разби българските специални служби. Последните 30-на години българското разузнаване се разбива целенасочено от управляващите и му се пречи да се развива кадрово.

Естествено, в публичното пространство виреят множество „полезни идиоти", които оказват неуморно съдействие за разрухата със своите малоумни разсъждения.

Разузнавателните служби не могат да бъдат поле за вътрешнопартийни боричкания. Професионалистите в България се броят на пръсти и не трябва да се партизират.

Разузнавателните обекти на военното и външното разузнаване не са едни и същи.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нашите глупаци, които виждат само евроатлантическата вярност, не са ли чували, че страните членки на НАТО се разузнават взаимно. Шумен беше скандала, че службите на САЩ са подслушвали телефоните на видни политически фигури във Великобритания и Германия. За нас такива неща са табу.

12.09.2023 21:16:10

Анонимен

Т.н. „партньори” нали имат разузнаване. За какво ни е на нас, да си харчим парите за разузнаване – настояща българска политическа мисъл.

12.09.2023 20:22:51

Анонимен

Долния анонимко. Съгласен съм с теб, че ми наричаш разсъжденията от преди 34години, защото сега не се нарича идеология, а национални интереси и те са подчинени на чужди и фактически няма нужда да се работи отвън за тях. Най ми хареса турското отрицание йок за агентурата, защото първото изнасяне на делата на нашите разузнавачи стана по настояване на тогавашния лидер на ДПС.

12.09.2023 16:54:27

До долния анонимник

Написал си глупост> "... работи предимно с един от най-сигурни и трайни мотиви за вербуване на агентура - идеологическият..." Ха/ха/ха!!! Така работеше преди 34 години, а сега агентура > yok. Камо ли на идейна основа.

12.09.2023 14:43:39

Анонимен

Българското разузнаване е трън в очите на чуждите контраразузнавания защото работи предимно с един от най-сигурни и трайни мотиви за вербуване на агентура - идеологическият. Затова чрез своята агентура в България е за неговото разбиване. Така се ликвидира ценна чужда агентура, изграждана с години. Прав е и президента, че за промените в разузнаването са и политици, които не разбират нищо от разузнаване. Първият и най-успешен опит бе отстраняването на кадри от разузнаването под претекст, че били „доносници”. Наистина бяха доносници, но за нечистоплътните намерение на другите страни спрямо нашата в интерес на своите интереси. Така винаги е работило нашето разузнаване.

12.09.2023 14:29:08

Анонимен

Чук му трябва на този ватник...Чук и бой по кухата кратуна....

12.09.2023 12:08:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.