• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Сдружение „Зограф”: Кирил Петков да ореже автопарка на парламента

 Сдружение „Зограф”: Кирил Петков да ореже автопарка на парламента

Спестените публични средства от поддръжката на луксозните служебни лимузини на Народното събрание могат да се пренасочат за реставрация и спасяване на безценните стенописи в храм-паметника "Св. Александър Невски", предлагат от неправителствената организация.

/КРОСС/ Огромният автопарк на парламента, издържан изцяло от българските данъкоплатци, трябва незабавно да бъде редуциран минимум с 50 или дори със 70 процента, настояват от сдружение „Зограф".

Парламентът е законодателен орган, а не е автостопанство или голяма таксиметрова компания, за да поддържа такъв внушителен автопарк, това е изцяло неприсъща дейност за тази институция, аргументират се от гражданското сдружение.

От „Зограф" напомнят също, че 47-ят парламент е и един от най-младите като средна възраст на депутатите. Средната възраст на народните представители е около 40 години, като най-младият е на 23. По професионален профил депутатите в 47-ото Народно събрание са юристи, икономисти, бизнесмени, финансисти, инженери, IT специалисти, лекари - наистина успели хора с добри доходи, които спокойно могат да си позволят закупуването на личен автомобил или пък да ползват такси при необходимост, отбелязват от гражданското сдружение. Разбира се, няма нищо срамно и в това, ако депутатите от 47-ото НС започнат и по-често да ползват услугите на столичния градски транспорт, вместо да разчитат само и единствено на луксозните служебни лимузини, още повече че метростанция "СУ Св.Климент Охридски" се намира буквално на броени метри до историческата сграда на българския парламент, изтъкват от „Зограф".

Здравият разум говори, че напълно достатъчно е да има по два служебни автомобила за всяка една от парламентарните групи, както и няколко служебни лимузини - за ръководството на 47-ото Народно събрание, а всички останали луксозни возила от автопарка е редно да бъдат продадени, категорични са в неправителствената организация. От „Зограф" са убедени, че 34-годишният юрист Никола Минчев от „Продължаваме промяната", избран за председател на 47-ото Народно събрание, също ще подкрепи инициативата за рязкото намаляване на броя на служебните лимузини в парламента с цел пестене на бюджетни средства. Парите на данъкоплатците в условия на пандемия следва да се харчат законосъобразно, целесъобразно и най-вече разумно, а не да се пилеят, подчертават от сдружението.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.