• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Как придобиването и развиването на нови знания ни носят добавена стойност

Как придобиването и  развиването на нови знания ни носят добавена стойност

/КРОСС/ LG Electronics, компания която работи с над 75 клона по целия свят, отделя специално внимание на връзката с клиентите си. За да предостави незабравимо преживяване по целия свят, Global Learning and Development (L&D) екипът прави всичко необходимо, за да гарантира, че компанията притежава необходимите умения и оборудване, за да постигне очаквания успех.

Световният L&D екип осъзнава необходимостта от стандартизиране на обучителните програми за чуждестранните клонове, за да изгради качествени услуги за професионално развитие. Екипът предлага всеобхватна подкрепа на служителите по целия свят чрез системни обучения, които им помагат да осигуряват добавена стойност на потребителите на компанията и да вършат работата си отлично и да показват непрекъснато развитие в кариерата си.

„Нашата бизнес концепция се концентрира върху това да предоставяме високо качество продукти и обслужване за нашите клиенти, поддържането на силно пазарно присъствие и стимулирането на иновации в индустрията," казва Ерика Чой, професионалист в международния екип на L&D на LG. Ние се стремим да останем конкурентно способни, за да осигурим качество на нашите клиенти, чрез непрекъснато усъвършенстване и развитие на служителите си."

Имало е различни предизвикателства при създаването на тренировъчната програма - като бързо променящи се пазарни тенденции, интензивна конкуренция, технологичния напредък и необходимостта от адаптиране към непрекъснато развиващите се нужди на клиентите. Като се има предвид нарастващото търсене на програми за обучение относно популярни теми като дигитална трансформация, L&D екипът призна, че е както време, така и разходно по-ефективно да се използва трети вид платформа за обучение. С нарастването на дистанционната работа след глобалната пандемия, екипът търси платформа в онлайн формат, която да бъде лесно достъпна за служителите по целия свят.

За да предостави на служителите необходимото умение за постигане на успех, екипът избира доставчикът на онлайн обучение LinkedIn Learning след внимателна оценка и деветмесечна пилотна програма. „Платформата съдържа библиотека, която обхваща широка гама от теми, което е важно за нашите разнообразни служители, за да можем да гарантираме актуалност и ефективност", сподели Чой, като добави, че удобството да можем да избираме на какво устройство ще бъде обучението - мобилно или настолно, както и поддържането на субтитри на множество езици, също играе значителна роля в решението да изберат именно тази платформа.

С предоставени обучения както по меки, така и по твърди умения, служителите имат достъп до широк спектър от курсове, за да подобрят своята компетентност в множество дисциплини. Например, служител на LG, отговарящ за обученията по продажби, успява да използва научената информация от програма за умения в продажбите, за да подготвя локални промоутъри. Друг служител - ръководител на локален финансов екип, установява, че програмата по комуникация и водене на преговри, му предоставя умения, които могат да бъдат използвани в срещи лице в лице с членове на екипа.

С различните офиси на LG, разпръснати по целия свят, своевременната адаптация към вътрешните и външните тенденции на всяка от локациите, е предизвикателство. „Партньорството ни осигурява обширно и актуално съдържание, обучавайки служителите в експертни знания, с които да развият необходимите им умения и да се превърнат в професионалисти, благодарение на по-добра форма на обучение и спазване на тенденциите в индустрията", обясни Чой.

За да насърчи активно участие, L&D екипът създава цялостен план след провеждането на вътрешни кампании за осведоменост, с които акцентира върху предимствата на онлайн обучението и предлаганите функции. Екипът осигурява курсове за запознаване на служителите с платформата и предлага постоянна поддръжка чрез обособени информационни центрове. Освен това платформата е включена в съществуващите вече обучителни програми на LG, което я прави лесно достъпна от всички. След ефективното ангажиране на служителите в програмата, 99% от тях вече са активирали своя акаунт, а две трети - 67% - влизат в LinkedIn Learning всеки месец.

„Създадохме завладяващо съдържание, за да предизвикаме вълнение и да насърчим служителите да използват цялостно възможностите за обучение", споделя Чой. „Използвахме и вътрешни канали за комуникация, като бюлетини, интранет портали и социални медии, за да популяризираме платформата и нейните предимства." Например, L&D екипът на LG в Мексико създава и разпространява книга за обучения, която разграничава програмите, избрани за конкретни роли и позиции. И за да стимулира участието, местният екип откроява най-активните служители и ги награждава с месечни награди за обучение.

Програмата за обучение е приета добре от служителите. В проучване сред около 160 служители на LG програмата получава задоволителната оценка от 9,1 (от 10), като много от тях посочват голямото разнообразие от теми на курсовете, лесния за гледане формат и наличността за мобилно устройство, както и как обучението им позволява да разширят своя опит в различни области, за някои от основните предимства.

Следващата фаза от стратегията за обучение включва по-нататъшно интегриране на LinkedIn Learning в програмите за развитие на таланти на LG. „Целта ни е да използваме анализа на данни, за да придобием представа как най-ефективно да обучаваме служителите, което ще позволи на екипа ни да персонализира още повече учебния процес", заключи Чой. „Ще продължим да използваме LinkedIn, които ни предоставят неповторима платформа за обучение, като отговоря на променящите се нужди на нашите служители. "

Вътрешните обучения са съществена част от визията на главния изпълнителен директор на LG Уилям Чо за трансформация в „компания за интелигентни решения за живота ". LG ще продължи да инвестира в обучителни програми, за да насърчи и повиши вътрешната компетентност и постигането на целта си.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.