• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Това е новият електрически smart #1 (Снимки)

Това е новият електрически smart #1 (Снимки)

/КРОСС/ Smart Automobile разкри официалната визия, технически подробности и видео на модела #1- първият изцяло нов и 100% електрически модел след създаването на венчъра между гигантите Geely и Mercedes-Benz.

Основен акцент при smart #1 е дизайнът, като тук купето излъчва футурустично, но и в известна степен класическо, излъчване, акцентирано от дължината на купето от 4270 мм и междуосието от 2750 мм. Интересни решения са скритите дръжки на вратите, безрамковите стъкла на вратите и "плуващият" таван, бордова система с гласови команди и интегриран виртуален асистент, персонален автобилен "аватар", криптиран и позициониран "в облака" с възможно най-високото ниво на сигурност, възможност за дистанционно обновяване (OTA) на повече от 75% от всички електронни управляващи модули на борда на колата и редица други високотехнологични решения, в това число и споделено ползване чрез няколко дигитални ключа в специално приложение за мобилен телефон.

При стъпването си на пазара, smart #1 ще предложи пикова мощност от 272 конски сили и въртящ момент от 343 Нм, а при наличие на подходяща бърза зарядна инфраструктура (до 150 kW), батерията му (66 kWh) ще може да бъде презаредена от 10 до 80% за под 30 минути.

По отношение на автономността на #1, от smart цитират между 420 и 440 километра, товарната вместимост на електромобила варира от 273 до 411 литра, като под предния капак също е обособен полезен обем от 15 литра.

Основните габарити на smart #1 са дължина 4270 мм, ширина 1822 мм и височина от 1636 мм, а теглото на електромобила е 1820 килограма.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.