• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Даниел Смилов: Вижда се колко добре вкопан е моделът ГЕРБ

Даниел Смилов: Вижда се колко добре вкопан е моделът ГЕРБ

Някои партии са си взели поуки от изборите и правят опит да максимизират шансовете си, смята политологът

/КРОСС/ В момента се случва нормално пренареждане преди избори. Някои от партиите са си взели поуки от предходния кръг на изборите и сега се опитват да си максимизират шансовете. Това мнение изрази в предаването „Преди всички“ политологът Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

„БСП се опита да разбие коалицията „Изправи се! Мутри, вън!“ Това щеше да е силен ход от страна на БСП, защото тази коалиция взема електорат от левицата. Този опит остана неуспешен“, посочи той.

Разговорът за голяма коалиция вляво според Смилов е „малко помпозен“, но привличайки някои от отстранените, Корнелия Нинова отговаря на критики срещу себе си. Добавената стойност на тази коалиция едва ли ще е голяма, допълни политологът.

Караниците между Николай  Хаджигенов и Татяна Дончева в ИМВ ще отблъснат част от електората им, но това е профил на протестна партия и от тази гледна точка вътрешни напрежения няма да се отразят толкова драматично върху тяхното представяне, подчерта Даниел Смилов.

„Николай Хаджигенов и Татяна Дончева са политически остриета, които в крайна сметка са насочени срещу модела на Борисов и предполагам, че избирателите на тази коалиция харесват точно това в тях.“

Механичното обединение трудно ще донесе гаранция, че Патриотите ще влязат в парламента, смята Смилов.

„Отстъплението на лидерите е леко тактическо. Зад тази коалиция винаги стои съмнението, че тяхната функция е да бъдат някаква патерица на ГЕРБ.“

Моделът ГЕРБ е в отстъпление. Правят се опити да бъде разграден, но се вижда и колко добре вкопан е. /.../ Този модел си е имал банка, чрез която е раздавал кредити на приближени бизнесмени. Другият аспект - виждаме употребата на службите“, коментира Даниел Смилов пред БНР.

Според Смилов досегашният директор на ДАНС Димитър Георгиев действа като говорител на една политическа сила и остава впечатлението, че е извършвал и действия в нейна полза преди това.

Излизането на шефовете на службите в отпуск за Смилов е „политическа форма на саботаж на новото правителство, която сама по себе си е достатъчна за тяхната смяна“.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не трябва повече да се допуска да ни управлват прости, лукави и алчни хора, които трябва да бьдат принудени да вьрнат награбеното.

29.05.2021 18:46:23

Анонимен

Ами той, народът ще изчака и тези избори и е възможно най-накрая да му писне и да ги подхванем, така както те си заслужават, в смисъл не съвсем демократично и толерантно. Не виждам основания за толерантност към мародери, а те са точно такива.

27.05.2021 14:58:35

Анонимен

Народът усеща тези неща на гърба си и без помощта на политолог. Ножицата между бедното мнозинство и богатството на шепа правителствено помазани се разтваря непрекъснато.

27.05.2021 10:52:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.