• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Протест в Минеаполис заради смъртта на чернокож мъж при арест

Протест в Минеаполис заради смъртта на чернокож мъж при арест

/КРОСС/ Протестиращи се събраха в американския град Минеаполис за втора поредна вечер с настояване за справедливост, след като чернокож мъж издъхна по време на задържане от полицаи. Кметът на града поиска арест за един от четиримата бели униформени, участвали в ареста.

Хиляди оформиха барикада около участъка, в който са работили полицаите от случая, преди уволнението им във вторник. Органите на реда използваха гумени куршуми и сълзотворен газ срещу събралите се да протестират след смъртта на 46 годишният Джордж Флойд, загинал в ръцете на полицията.

До напрежението се стигна, след като се появи видео, от което се вижда как униформен притиска с крака си врата на Флойд, докато той на няколко пъти казва, че не може да диша.

Президентът Доналд Тръмп в Туитър определи смъртта на мъжа като "тъжна и трагична", като по-рано пред журналисти заяви, че случилото се е "много, много тъжно събитие". Попитан дали спрямо участвалите полицаи трябва да бъдат повдигнати обвинения Тръмп каза, че администрацията ще разгледа тази възможност.

Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрaй коментира, че не може да разбере защо полицаят, който е приклещил Флойд, не е арестуван.

Бившият вицепрезидент и вероятен кандидат на демократите за президент Джо Байдън описа смъртта на Флойд като "ужасяваща" и каза, че това не е изолиран инцидент. Байдън изтъкна, че уволнението на униформените не е достатъчно.

Призиви за справедливост се чуват и от други части на страната, като някои сравняват случая с екзекуция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Браво

демагогия Лично Трьмп е любител на силовите методи Да вьрнем Америка на американците Тоест бий у убивай всицки чужденци Спря ли потока на емигранти от Хондурас Гватемала Панама с националната гвардия Стреляха по жени и деца не им даваха вода и храна на пеленачета Дьржаха ги на сльнце докато умрат Джо Байден е сьщия расист Джон Болтьн Марк Помпео Рудолф Джулиани вицепрезидента Пейн и още и още

28.05.2020 19:43:52

Анонимен

А вие защо биете негрите.

28.05.2020 13:02:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.