• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Кабинетът обяви за частна държавна собственост 4 сгради на пристанище Варна-Изток

Кабинетът обяви за частна държавна собственост 4 сгради на пристанище Варна-Изток

/КРОСС/ На онлайн заседание министрите от кабинета "Борисов-3" решиха да обявят за частна държавна собственост четири сгради, разположени на територията на пристанищен терминал Варна-Изток.

Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" заради лошото им конструктивно състояние и отпадналата необходимост от използването им, съобщиха от МС. 

Министерският съвет прие също така решение за обявяване на имот - публична държавна собственост, намиращ се на територията на Граничен контролно-пропускателен пункт "Калотина" (ГКПП Калотина), за имот-частна държавна собственост и даде съгласие за неговото премахване. Имотът представлява сграда със застроена площ 306 кв. м, разположена на трасе "Вход" на ГКПП Калотина.

Премахването й е необходимо във връзка със завършване на реконструкцията на граничния пункт, с което ще бъде повишена пропускателната му способност и ще се осигурят необходимите условия за изпълнение на функциите и задачите на митническата администрация, свързани с контрол на стоки и товари. До момента сградата се управлява от Агенция "Митници", след като бе принудително отчуждена за задоволяване на държавни нужди във връзка с реконструкцията на граничния контролно-пропускателен пункт, мотивират се от МС.

Правителството взе решение да обяви три сгради - публична държавна собственост, за частна държавна собственост и даде съгласие за премахването им по реда на Закона за устройство на територията. Те се намират в гр. Бургас, бул. "Александър Батенберг" № 5 и са с обща застроена площ 132 кв. м. Сградите са в управление на Агенция "Митници".

Обектите не се ползват за нуждите на митническата администрация повече от 20 години. Същите са негодни и опасни за обитаване, застрашени са от самосрутване и са с напълно компрометирана конструкция, сочи установеното фактическо състояние в конструктивно отношение от извършен оглед на място от строителен инженер. Конструктивно е невъзможно да се реконструират и възстановят и няма възможност за продължаване на експлоатационната им годност. Средствата, необходими за премахването на сградите, са осигурени от бюджета на агенцията за 2020 г.

С решение на МС отнемат земеделски земи от Министерството на отбраната и ги включват в Държавния поземлен фонд. Поземлените имоти се намират в област Силистра, община Силистра, землището на гр. Силистра, м. "Осми пост", съобщиха от МС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Акад.Петър Иванов

КРАДЦИТЕ НЯМАТ МИЛОСТ! 05.08.2020 ЗЛОВЕЩАТА ДЕМОНСТРАТИВНА ПРОВОКАЦИЯ НА БАЦЕ СЪС СВИКВАНЕТО НА ТЪПА КОНФЕРЕНЦИЯ ДНЕС, КОЯТО БЕШЕ САМО ЕДНО ЧИННО ИЗСЛУШВАНЕ НА КРАТКИТЕ, НО ГЛУПАВИ, РЕЧИ НА АГЕНТ ИВАН И НА ВОЖДА ОТ С. БАНКЯ, ВОДИ ПРЯКО КЪМ ГРАЖДАНСКА И ЕТНИЧЕСКА ВОЙНА! БРАТЯ, ЗАПОЧВА ГНЕВНА, ОЖЕСТОЧЕНА И СТРАШНА ВОЙНА МЕЖДУ ГЕРБАДЖИИТЕ И ОСТАНАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ВОЙНА МЕЖДУ СОФИЯ И ПРОВИНЦИЯ, МЕЖДУ ТОЛЕРИРАНИ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И УМИРАЩИ ОТ ГЛАД ПЕНСИОНЕРИ, МЕЖДУ БОГАТИ И БЕДНИ, МЕЖДУ МИЛИОНЕРИ И ПРОСЯЦИ, МЕЖДУ КРАДЦИ И ОКРАДЕНИ, МЕЖДУ ИЗМАМНИЦИ И ИЗМАМЕНИ. ВЪВ ВОЙНАТА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ ПОЛИЦИЯ, ЖАНДАРМЕРИЯ, АРМИЯ, МУТРИ ОТ ЪНДЪРГРАУНДА, ЦИГАНИ И ТУРЦИ. ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ В БЛИЗКИТЕ ДНИ! БРАТЯ, БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ, ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ЗАЩИТА НА СЕМЕЙСТВАТА СИ! КРАДЦИТЕ СА ЖЕСТОКИ!

05.08.2020 19:45:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.