• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Георги Георгиев: Спасихме София от „спасителите на София"

Георги Георгиев: Спасихме София от „спасителите на София"

/КРОСС/ Политическата криза се задълбочава. На заседанието на СОС колегите от ПП-ДБ 24 пъти отказаха да станат ръководители на някои от комисиите. Борис Бонев даде тон. Това каза заместник-председателят на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ в предаването „Тази събота" по бТВ.

ГЕРБ-СДС е предложил места за председатели и заместник-председатели на ПП-ДБ. „Първият човек, който отказа, беше Борис Бонев. Това беше постановка, защото над 20 пъти отказаха различни позиции и накрая не знам как размислиха и поеха ръководството на три комисии. Оказа се, че не ги интересува работата по комисии, а кой на какво ще бъде шеф. Тази аматьорщина трябва да спре", категоричен бе той.

Кметски избори най-вероятно ще има нови в София, с оглед на данните за злоупотреби, които има от съдебните експертизи, каза той. „Аз като юрист се запознах с документите и съм притеснен как точно в район „Слатина", в който кметът е от ДБ, точно в този район са изчезнали 13 флашки от машините. Кажете ми как се случват тези случайности в София", посочи той.

ГЕРБ е подходил разумно и след политическо решение е дала подкрепата си за избор на председател на СОС.

„Спасихме София от „спасителите на София", затова избрахме техен председател - нещо което не беше лесен избор. Това се налага, защото градът е в хаос и няма кой да контролира кметът и това как той харчи общинския бюджет", каза той.

„От ПП-ДБ-СС горещо благодариха на ГЕРБ за адекватното, зрялото и отговорно отношение към града, защото избрахме техния председател, въпреки, че нямат мнозинство и имат 34% от гласовете. Това стана в 14.00 часа. Отлагаше се с 4 часа започването на второто заседание, защото за да заработи СОС трябва да изберем не само председател, а и комисии, които гледат преписките. В 22.00 часа вечерта колегите бяха много недоволни и напуснаха вкупом залата", добави Георгиев.

Хората, които не са искали заседанието да продължи и да бъдат избрани председатели на комисии, са ПП-ДБ. „Цялата власт е в ръководството на „спасителите", бюджет от 2,5 милиарда лева, завещани от ГЕРБ. Отговорност за управлението носи най-голямата група. Те не поеха такава отговорност дотук. Васил Терзиев не успя да се пребори и да каже „Това е нашата воля, по този начин ще се работи"."

бТВ, „Тази събота"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.