• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ППДБ и Спаси София”: Не водим разговор за коалиции, а за това как да започне работата на СОС

ППДБ и Спаси София”: Не водим разговор за коалиции, а за това как да започне работата на СОС

/КРОСС/ "Вървим в правилната посока" - така коментираха срещата днес в Столичния общински съвет от "Продължаваме Промяната - Демократична България и Спаси София".

Още в рамките на тази седмица ще бъде организирана среща, на която ще бъде представена рамката на бюджета, уточниха от обединението.

"Изключително е важно, освен да говорим за това кой ще бъде председател, да коментираме важните решение за София, започвайки от бюджета и реформите" - уточни Борис Бонев. "За съжаление две от големите групи в Общинския съвет, от ГЕРБ и Възраждане, въобще не дойдоха на срещата, въпреки отправената покана и въпреки че беше изпратена от по-малките формации с цел именно да няма политически сблъсъци. В крайна сметка, разговорът, който водим, не е за коалиции, а за това как да бъде отпушена работата в Общинския съвет." - допълни Бонев.

По време на срещата бяха изяснени позициите на всяка от присъстващите политически сили по въпросите относно временно и ротационно председателство. От ПП-ДБ и Спаси София уточниха, че на този етап не е постигнато съгласие, но всеки ясно е заявил своята позиция, което дава отправна точка за последващи разговори.

От думите им стана ясно, че тонът на срещата е бил конструктивен, за което са потвърдили и участниците от Синя София и Карлос Контрера от ВМРО. Борис Бонев потвърди, че от БСП са отказали предложения от ПП-ДБ и Спаси София вариант за ротационен председател.

"Когато има ротационно председателство, което включва различни политически полюси, това гарантира форма на взаимен контрол и възпрепятства залитането в една или друга крайност, което би могло да се случи, ако се сключи само дясно-консервативна коалиция или лява коалиция. По този начин ние дадохме опцията да има взаимен баланс между силите в този силно фрагментиран Общински съвет. Защо това решение не беше възприето, другите трябва да кажат" - допълни Бонев.

Относно информацията, че в днешния ден има свикано заседание на Общинския съвет, Бонев уточни, че поканата е била за информативна среща, не за заседание, тъй като по закон все още сме в хипотезата на първо заседание, което има една единствената точка в дневния ред, а именно избор на председател. Това, което Грети Стефанова, в ролята си на временно председателстващ съвета, е предложила, е да се съберат съветниците и да коментират темата за Етап II на програмата за саниране на жилищните сгради, като стана ясно, че няма желание от страна на останалите политически сили и такава среща няма да се състои.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Павел

Аман от празните приказки на тези продавници.

21.01.2024 21:23:01

Тошо

Цялата тая тройка ПП, ДБ и Спаси София са за бой

16.01.2024 20:07:05

Галя

Точно с вас в СОС няма да се свърши нищо

16.01.2024 20:06:09

Анонимен

Тя да започне, че и тва не можете да направите

16.01.2024 11:35:52

Асен

През годините се видя, че ДБ и Спаси София са вредни за столицата

15.01.2024 19:29:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.