• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Деян Николов:Криза с мигрантите в София има и е нужно да се вземат бързи мерки

Деян Николов:Криза с мигрантите в София има и е нужно да се вземат бързи мерки

/КРОСС/ „Днес се проведе извънредна сесия на Столичния общински съвет по искане на групата на „Възраждане" във връзка със сигурността в София.

Бяха изслушани кметът на София, главният секретар на МВР, директорът на СДВР и председателят на Държавната агенция за бежанците.

Оставям без коментар огромното количество политическо говорене и ще се фокусирам върху важното. Нашето предложение е да се създаде работна група между общински съветници, Столична община и МВР, която в кратки срокове да определи бързи мерки за справяне с кризата с мигрантска престъпност в София.

Искаме да се предвидят средства за видеонаблюдение и осветление в рисковите зони с мигранти, както и увеличаване на средствата за общинска полиция, така че да се увеличи охраната в рисковите зони, метростанциите и училищата. Ще предложим също СОС да излезе с общо искане за премахване на бежанските центрове от територията на София, макар това да е изместване на проблема на друго място.

Най-удачно е центровете да са извън населените места и в близост до границата, а генералното решение е строга държавна политика, която да не допуска нелегално преминаване на границата, включително чрез изпращане на армията там. В случая аз се фокусирам върху мерки в обхвата на Столичния общински съвет, но работим и по линия на Народното събрание за цялостно решаване на проблема.

Някои от фактите, които бяха изнесени по време на заседанието:

- Центровете в София са запълнени наполовина

- СДВР призна, че има мигрантска криза в София

- Мигрантите, на които се отказва хуманитарен статут от Държавна агенция за бежанците, получават юридическа подкрепа от НПО-та, които завеждат дела в тяхна полза

- Август месец свършват парите от ЕС за издръжката на мигранти и милиони ще трябва да бъдат отпуснати от българката държава

- 5000 мигранти са получили хуманитарен статут, изведени са от центровете и са останали в България за 2023 година.

- 400 000 лв на месец излиза охраната на бежанските центрове в София и 1.2 милиона лева на месец за центровете в цялата страна

- При неспазване на вечерните часове от мигранти се налагат наказания, като най-тежкото е прехвърляне към режим от затворен тип. Това най-тежко наказание не е налагано за тази година, а за миналата година са 5

- Над 85% от мигрантите в центровете са мъже

- Бежанските центрове се охраняват от частни фирми, които не успяват да респектират мигрантите, затова се работи в посока МВР да поеме охраната.

В заключение ще кажа, че криза с мигрантите в София има и трябват бързи мерки, за да върнем спокойствието на гражданите на София.", написа Деян Николов във връзка с проведената днес по искане на „Възраждане" сесия на Столичния общински съвет.

Какво още каза Деян Николов може да видите тук: https://www.facebook.com/DeyanNikolovVazrazhdane

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кризата с мигрантите в София я измисли пиара на Тулупа с едничката цел да не се обърне внимание на пътната карта с Газпром и долната роля на същия….а вие изрожденци просто му играете по свирката на Тиквун.

14.03.2024 20:59:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.