• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Арх. Иван Шишков: Трябва да се намерят 10 000 декара, за да се приберат колите в паркинги в София

Арх. Иван Шишков: Трябва да се намерят 10 000 декара, за да се приберат колите в паркинги в София

/КРОСС/ Обмислях много сериозно да се кандидатирам за кмет на София и напреднах много с листата за общински съветници, но има капан, който ми попречи, защото не мога да се кандидатирам като независим кандидат и с листа за независими общински съветници. Политиците са заложили това да се случи. Можех да намеря партия и партии, които да издигнат моята кандидатура, но тогава няма да съм независим.

Това заяви снощи в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS бившият служебен регионален министър арх. Иван Шишков, който коментира предстоящите местни избори и битката за София.

"Кандидатурите на ПП-ДБ и ГЕРБ са еднакви. И Васил Терзиев, и Антон Хекимян са млади, образовани и успешни хора, но те никога не са работили в държавна администрация и не са управлява публични ресурси, защото едно е да управляваш частна фирма, съвсем друго е да управляваш парите на хората и на столицата. Притеснявам се, че те двамата наистина не знаят какво ги очаква. Проблемите на София са свързани с инфраструктурата. Управлението на София от последните 5-6 години се превърна в едно страхливо управление. Това управление се огъваше от всички протести. От това страхливо управление се роди "Спаси София". Кметът на София така и не намери сили да излезе и да каже - това е добре за града и трябва да се свърши. Гледаше да угоди на всички и протестите се местеха от едно място на друго", разкри той.

"Пари в бюджета на София могат да влязат веднага от вдигането на разрешителните за строеж. В цяла Европа хората си плащат, за да паркират колите си. Тук този проблем не е решен. Това, да имаш кола, не трябва да се счита за социална придобивка. Подземните гаражи са решение. Може да има протестиращи срещу заплащането, но щом имаш кола ще си плащаш. Навсякъде по света е така. Вярвайте ми, че ако се изградят подземни паркинги, в най-скоро време няма да има места там", категоричен бе бившият регионален министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.