• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Андрей Зографски: Имаме сериозна група в Общинския съвет, спечелихме 20 от общо 24-те района в София

Андрей Зографски: Имаме сериозна група в Общинския съвет, спечелихме 20 от общо 24-те района в София

/КРОСС/ Доволен съм от резултатите в София, една кампания винаги може да се проведе и по по-добър начин. Имаме сериозна група в Общинския съвет, спечелихме 20 от общо 24-те района в София. Ще номинираме Борис Бонев за председател на Общинския съвет. Трябва да има мнозинство в Съвета. Надявам се да подобрим София със смели крачки напред. Това заяви снощи съоснователят на „Спаси София" и финансист Андрей Зографски в предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS.

Зографски се закани, че ще има цялостна ревизия на управлението на София - на всички дружества, на Столичния инспекторат. Според него са нужни промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП), Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за устройство на София. Зографски призова да се спре процеса по реституция на земеделските земи - това е източник на корупционни сделки. Той обясни, че Законът за движение по пътищата не е добър. Ще искат и създаването на общинска полиция.

Той призова да не се нарича всяка коалиция „сглобка". „Нека тази дума остане на национално ниво, не искаме да се пренася в София", каза Зографски и призова политиката да не се превръща в постоянна спекулация.

За него основният проблем на София не са имената на улиците. „Бих предложил улица като „Аксаков" първо да изглеждат добре, да са функционални, да има условия за пътна безопасност. Според Зографски докладът на ДАНС, въз основа на който бе отменено машинното гласуване на първия тур на местния вот, е бил инсценировка и призова за по-внимателно говорене, за да не се подкопава доверието в изборния процес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.