• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Световната фотографска организация и Sony обявиха българския носител на Световните награди за фотография на Sony 2021

Световната фотографска организация и Sony обявиха българския носител на Световните награди за фотография на Sony 2021

/КРОСС/ Световната фотографска организация и Sony България с радост обявяват Ениз Караджа като българския носител на Националната награда на Световните награди за фотография на Sony 2021.

Националните награди са съвместна инициатива на Световната фотографска организация и Sony, която цели да подпомогне местните фотографски общества по целия свят. 53 държави участваха в тазгодишното издание.

В състезанието за Световните награди за фотография на Sony 2021 се включиха над 330 000 изображения от 220 местности и над 165 000 изображения в свободния конкурс (от него се избират победителите на национално ниво).

Ениз Караджа беше анонимно избран от независимо жури за снимката си „EXTRATERRESTRIAL EARTH - MARS", с която се състезава в категория „Пейзажи" в свободния конкурс. Изображението е направено в обикновено пълноводен язовир, който е пресъхнал, като фотографът споделя, че е планирал ъгъла на слънцето в продължение на няколко седмици.

"Това не е самоцелна снимка, а отразява актуален проблем - промяната на климата, както и управлението на държавните водни ресурси. В този аспект тя би могла да предизвика публична дискусия и да бъде полезна за обществото, а умелото използване на светлината и човешката фигура показват реалния мащаб на проблема. Освен това снимката има и интересна композиция - S образна линия, пресичаща кадъра от горна лява до долна дясна третина.", споделя Бони Бонев, фотограф с над 20-годишен опит и жури в конкурса.

Ениз Караджа е идеалист по природа и софтуерен инженер по професия. Харесва визуалните изкуства и театъра, киното, книгите, психологията. Възхищава се на баланса и на природата, и обича да го изследва и разсъждава над тях. Намира вдъхновение в работата на Mary Ellen Mark, Sally Man, Eugene Smith, Trent Parke.

За наградата си той споделя: „Приемам тази награда като знак от съдбата, заради момента, в който я получавам. Тя ме мотивира да продължа с изследването на собствената си същност и културата сред която живея. Човек открива много важни неща за себе си, само тогава, когато преоткрие мислите и чувствата си - именно затова тя е толкова важна за мен."

Като носител на Националната награда на страната, Ениз Караджа получава фотографско оборудване на Sony.

Победителите в категориите за студенти, младежи, професионалисти и отворения конкурс на Световните награди за фотография на Sony 2021 ще бъдат обявени на 15 април 2021 г. чрез дигиталните платформи на Световната фотографска организация. За повече информация относно победителите и кратките списъци моля, посетете www.worldlphoto.org

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.