• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Сорос: Победа на Украйна ще доведе до разпадане на Руската империя

Сорос: Победа на Украйна ще доведе до разпадане на Руската империя

/КРОСС/ Победа на Украйна във войната с Русия би довела до разпадането на Руската империя. Това предвеща милиардерът Джордж Сорос вчера при откриването на Мюнхенската конференция по сигурността.

В речта си роденият в Унгария инвеститор допълни, че САЩ ще подкрепят Киев, но Джо Байдън е предупредил украинския лидер Володимир Зеленски, че има граници в това, което е склонен да направи.

Сорос не разкри източника на информацията за думите на американския президент. "Трета световна война трябва да бъде избегната на всяка цена и подкрепата на Европа за Украйна трябва да бъде запазена", смята милиардерът.

Според него руската армия е зле ръководена, лошо оборудвана и деморализирана, заради което Владимир Путин се е обърнал към наемническата група "Вагнер", която да възпре украинските сили. "Този ход проработи. С помощта на затворници "Вагнер" започна да печели територия.

Украйна се изправи пред стратегически избор: да затъне при задържането на "Вагнер" или да позволи на Русия пропагандна победа и да запази ограничените си ресурси за контраатака", отбеляза Сорос .

"Страните от бившия Съветски съюз нямат търпение да видят руснаците победени в Украйна, защото искат да утвърдят своята независимост. Това означава, че украинска победа ще доведе до разпадане на Руската империя. Русия вече няма да представлява заплаха за Европа и света

Това би било голяма промяна към по-добро. Би донесло огромно облекчение на отворените общества и би създало огромни проблеми на затворените", убеден е Сорос .

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Първо СТАЛИН после КОМУНИЗМА после СССР сега Русия. Накрая стомната ще се счупи.

19.02.2023 09:54:01

Анонимен

Мечти, мечти от векове и все не се случват.

19.02.2023 08:26:12

Анонимен

Сорос: Победа на Украйна ще доведе до разпадане на Руската империя. Дядка, мумиите изглеждат по добре от теб, чудно е като ходиш, как не се разпадаш. Не случайно, и в Израел изродските ти организации са забранени.

19.02.2023 08:16:59

Анонимен

Фашизмът още тлее в душите на някои в неговата родина с надеждата да се възроди с предишният блясък, но в коалиция с джендъри и педерасти в политиката трудно би се осъществило.

18.02.2023 20:41:03

Анонимен

Сорос бил урод според родните русосифилистици, пичове по голям урод от руския фюрер надали скоро е раждал света, но края му наближава, както и края на най мракобесната империя.

18.02.2023 19:27:24

Анонимен

Кой идиот смята, че Украйна може да победи Русия. И в НАТО има частични реалисти та забраняват на укрите да обстрелват руска територия. Защото руснаците ако тръгнат могат и да не се спрат на украинската граница.

18.02.2023 16:59:48

Анонимен

Не дедо ти Дорос, а повсеместната глупост, дето я култивирате. Е, не ти де, ти си продукт на култивираната глупост. Духай.

18.02.2023 15:57:50

Анонимен

Родните русороби са изпаднали в делириум…Дедо Сорос не им дава покой на зомбитата…

18.02.2023 11:47:07

Анонимен

Мокри сънища на един старец, който с повече от един крак е в гроба. По вероятно е да влезе в гроба и с двата крака, в рамките на близката година, отколкото Русия да загуби войната. Кеф. Тогава на Урсула и групичката около нея, а и на Столтенберг ще им се наложи да се правят сепуко. Бай Даньо го оставям настрана, той горкият не знае на кой свят е и кой ден сме.

18.02.2023 11:39:49

Анонимен

Ще ти се, урод. Ама няма да стане!

18.02.2023 11:04:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.