• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Корнелия Нинова: Бузлуджа е нашата клетва пред България

Корнелия Нинова: Бузлуджа е нашата клетва пред България

/КРОСС/ Скъпи другарки и другари, скъпи социалисти и симпатизанти, благодаря Ви, че сте тук на този ден.

Световната пандемия от COVID-19 ни попречи тази година да направим традиционния си събор така, както винаги го правим. Но вярвам, че днес десетки хиляди социалисти, стотици хиляди наши симпатизанти сме заедно, където и да се намираме. Заедно със сърцата и умовете си. Събира ни миналото, но ни събира и настоящето, и бъдещето.
Тук сме за миналото, за да се преклоним пред нашето началото. Пред Дядото Благоев, пред нашите първооснователи. Да почетем онези стотици хиляди социалисти, които за 129 години са дали сили, младост, труд, а някои и живота си за нашите идеали-справедливост, солидарност, равенство, мир и родолюбие.
Но тук сме и заради настоящето. Защото тези идеали и днес имат нужда от битка. Днес няма справедливост. Милиони живеят на прага на бедността. Неравенствата растат. Българчетата нямат достъп до образование, а българи до здравеопазване. Ще дадем най-голяма почит на предците си днес, ако ние, съвременните социалисти, продължим делото им. Хубавото на днешния ден, е че с наша помощ, с наши усилия, българският народ се освободи от страха и от апатията. Излезе на улицата и поиска свободата си, поиска справедливост. Не може паралелната държава да убива институционалната, да убива социалната, и ние, българските социалисти, да приемем това. Днес, това е нашата битка, Бузлуджа е нашата клетва пред България.
Клетва за почтеност и грижа за хората. Клетва за вярност към каузата на героите на България и на нашите първооснователи.
Но е клетва и за бъдещето пред българския народ, че можем да му покажем път. Че можем да водим по този път, че подаваме ръка днес от тук на всеки почтен, честен, истински българин родолюбец, който милее за отечеството. Нека си тръгнем от тук с тази клетва - грижа към хората, вярност на каузата, смелост за бъдещето и единение за България.
Благодаря ви, че бяхме заедно, бъдете здрави, предайте силата, красотата и емоцията на това свещено за нас място до всеки социалист.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

NB!

ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ! Вашингтон обмисля да изпрати елитни военни части в България. Бригадите "Страйкър" са елитни бойни част от хиляди военни и стотици машини, в готовност да се прехвърлят с транспортни самолети и разгърнат в рамките на 96 часа. Пентагонът може да ги изпрати в България като "част от преразпределянето на американските въоръжени сили в Европа", но всъщност това ще бъде окупация на странта ни. Това съобщава вестник "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на източници, запознати с плановете на Пентагона. Според изданието, е възможна ротация на бригади "Страйкър" в България и Румъния в резултат на решението на президента Тръмп да изтегли 12 хил. военни от Германия, като половината от тях бъдат изпратени на други места в Европа, включително в района на Черно море.

01.08.2020 15:41:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.