• 02 Юни 2023 |
 •  USD / BGN 1.8172
 •  GBP / BGN 2.2761
 •  CHF / BGN 2.0043
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 24°C

LG подписа мемурандум за разбирателство със SoundHound AI, Inc. (SoundHound)

LG подписа мемурандум за разбирателство със SoundHound AI, Inc. (SoundHound)
Компаниите целят да подобрят In-Vehicle изживяването чрез безпроблемна интеграция на виртуалния асистент в инфотеймънт решенията на LG

/КРОСС/ Сеул, 28 юли 2022 - LG Electronics (LG) подписа мемурандум за разбирателство със SoundHound AI, Inc. (SoundHound), глобален играч в гласовия изкуствен интелект (AI), за да обединят сили в разработването на гласови AI технологии за следващо поколение инфотеймънт (IVI) системи.

Партньорството ще използва иновативните IVI системи на LG, както и усъвър-шенстваните гласови AI платформи на SoundHound, които позволяват разговорен гласов контрол, за да модернизират удобството на шофьорите и изживяването на пътниците.

Като бизнес, насочен към потребителкската електроника и информационните технологии, LG насочва усилията си към това да вдъхнови автомобилната индустрия с нови форм-фактори. Едновременно с това, LG винаги търси иновативни партньори за подобряване бъдещето на мобилността.

Усъвършенстваните гласови AI платформи на SoundHound са построени върху Speech-to-Meaning® и Deep Meaning Understanding® технологиите. Именно те са в основата на еволюирането на гласовото потребителско изживяване от онаследен интерфейс за командване и контрол към по-интуитивен интерфейс с функционалности за разговор с шофьора и пътниците.

Това ново сътрудничество ще позволи и на потребителите да се възползват от партньорствата за гласова търговия на SoundHound, което означава, че шофьотиъе и пътуващите ще имат възмоцност да плащат за гориво, паркинг или дори да поръчат храна директно от автомобила си, като просто използват микрофона и интеймънт дисплея. Такава гласова търговия може да помогне на OEM производителите да изградят нови потоци от приходи чрез своите свързани превозни средства.

Гласовото разпознаване започва да намира все по-широко приложение в автомо-билния сегмент след като в началото беше възможен само като опционална екстра към избрани луксозни модели. С подобряването на безопасността и лекотата на използването им, гласовите AI технологии ще направят възможно за производителите на автомобили да предоставят спектър от услуги, които ще позволят на шофьорите да изпълняват редица задачи, без да откъсват очи от пътя. Освен това, по-широкото им внедряване ще подобри пътуването за всеки, който пътува с колата.

Тъй като пазарът на виртуални асистенти се очаква да нарастне значително през следващото десетилетие, все повече автомобилни производители осъзнават нуж-дата да включат функцията за гласови команди към своите автомобилни програми. За да посрещнат очакваното покачване в търсенето и да придвижат технологията напред, LG си партнира със SoundHound. Двете компании целят да издигнат интуитивните, нови гласови функционалности до IVI системите от следващо поколение на LG за един по-добър живот.

"Много сме развълнувани от партньорството си със SoundHound и очакваме с не-търпение да предоставим ново изживяване в автомобила чрез безпроблемна ин-теграция на техните гласови AI платформи с нашите последни IVI системни архитектури," каза Еун Сйок-хюн, президент на LG Vehicle component Solutions (VS) Company. "Това партньорство ще ни позволи да посрещаме нуждите на автомобилната индустрия по-добре и да създадем иновативни решения, които ще ни помогнат да движим бъдещето на мобилността напред."

"Нашето сътрудничество с LG ще позволи на производителите на автомобили от всеки размер да предоставят на потребителите си това гласово инфотеймънт из-живяване, което те вече очакват във всеки аспект от живота си," каза Кейван Мо-хайер, президент и CEO на SoundHound. "Ние влизаме в ера, където хората започват да очакват да си говорят с устройствата, както говорят един с друг, но и тези интеракции да бъдат полезни и проактивни. Това изживяване е възможно, благодарение на най-усъвършенстваните гласови AI technology."

Базирани в Санта Клара, Калифорния, SoundHound са водещи иноватори в AI базираните гласови решения и обработка на езици, опериращи в различни индустрии - включително автомобилната, телекомуникационната, финансовата и автомобилостроенето.
# # #


За LG Electronics Vehicle component Solutions Company
LG Vehicle component Solutions Company се фокусира върху комерсиализирането на автономни и екологично отговорни автомобилни иновации и решения, базирани на патентованите технологии на LG. Компанията предлага автомобилно преживяване, електрификация и адаптивни решения като автомобилен инфотейнмънт, свързаност, интелигентно шофиране и софтуерна платформа, наред с други иновативни технологии. Като иновативен партньор на бъдещата мобилност, LG следва диверсификация на своето портфолио с цел затвърждаване на възможностите си чрез придобиването на компании: автомобилно осветление и системи за фарове от ZKW Group, софтуерна киберсигурност от Cybellum и съвместно предприятие LG Magna e-Powertrain. За повече новини относно LG, посетете www.LGnewsroom.com.


За SoundHound
SoundHound (Nasdaq: SOUN), водещ иноватор в интелигентните разговори, предлага независима гласова AI платформа, която позволява на бизнеса в различните индустрии да предостави най-доброто изживяване в сферата на AI разговорите за своите потребители. Разработени върху Speech-to-Meaning® и Deep Meaning Understanding® технологиите, усъвършенстваните гласови платформи на SoundHound предоставят изключи-телна скорост и позволяват на хората да разговарят с продуктите и услугите, както със себе си - говорейки естествено. SoundHound е призната от комапнии по целия сят, включително Hyundai, Mercedes-Benz, Pandora, Qualcomm, Netflix, Deutsche Telekom, Snap, VIZIO, KIA, и Stellantis. www.SoundHound.com

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.