• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Симеон Славчев, МИР: Остро осъждаме акта на насилие срещу кандидата за кмет на село Зидарово Христо Бардуков

Симеон Славчев, МИР: Остро осъждаме акта на насилие срещу кандидата за кмет на село Зидарово Христо Бардуков

/КРОСС/ Кандидат за кмет на село Зидарово, община Созопол, е бил нападнат около 3:05 часа тази сутрин от двама мъже с качулки, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Пострадалият, с общи наранявания и едно счупено ребро, е настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас. По случая е образувано досъдебно производство, информираха от полицията.

Нападнатият мъж е Христо Бардуков, съобщи за БТА кметът на Созопол Тихомир Янакиев. По думите му Бардуков е бил атакуван, докато се е прибирал. Удрян е с палки. В момента съм при него в болницата. Нямам информация за задържани. Вярваме в органите на полицията и съда и съм сигурен, че ще си свършат работата добре, каза за БТА Янакиев.  

По думите на пострадалия, мъжете са го напръскали с лютив спрей и му нанесли удари по главата и тялото, след което избягали.

Председателят на партия МИР настоява органите на реда незабавно да намерят извършителите на това дръзко и нагло деяние

Кандидатът за кмет на село Зидарово от местна коалиция "БСП за България, партия МИР и Български гласъ" в община Созопол Христо Бардуков беше жестоко пребит снощи в дома си в Зидарово. Маскирани мутри са влизли и нанесли жестоки удари по тялото на младия общественик и политик от екипа на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев. В момента Бардуков е в Интензивно отделение на болницата в Бургас с потрошени ребра и фрактури по цялото тяло.

„Категорично и остро осъждаме акта на насилие извършен по такъв нагъл, безскрупулен и дързък начин срещу Христо Бардуков. Очевидно мутрите и мафията са силно  притеснени от факта, че вече четири години са извън управлението на община Созопол и че екипа на кмета „Изказване пълна подкрепа за Христо Бардуков и неговото семейството, както и на целия екип на кмета на Созопол Тихомир Янакиев.

Призоваваме жителите на община Созопол да не се страхуват, защото този акт цели и това - да сплаши хората, които след една седмица ще трябва да дадат своя вот на местните избори. Напротив - призоваваме жителите на Созопол да излязат и масово да гласуват на 29-ти октомври, защото само така ще можем да спрем мутрите, мафията, страха и омразата. Само единни ще можем да върнем нормалността в държавата. Именно за това призовавам всички българи, партии, неправителствени организации остро да осъдят този вандалски акт. Призовавам лично министърът на вътрешните работи да отиде на място в Созопол и да се заеме с разкриването на извършителите", заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той пожела на Христо Бардуков бързо да се възстанови, защото битката с мутрите и мафията тепърва предстои, а Бардуков по думите на Славчев е доказан боец, който не се страхува от нищо и казва и отстоява истината и справедливостта.Тихомир Янакиев има всички шансове да спечели предстоящите избори още на първи тур. Повече от очевидно е, че мутрите и мафията завладяха и управляват страната и сега прилагат своите мутренски методи, за да завладеят и местната власт.

Тези методи на побой и сплашване са присъщи на мутрите от началото на 90-те години и по всичко личи, че това деяние е с цел сплашване и отказване от надпреварата. Категорично се противопоставяме на този вандалски акт и заявяваме, че нас не ние е страх. Ще продължим нашата битка за мир, свобода и справедливост в община Созопол и всяка друга българска община". Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев в своя позиция във връзка с извършения побой над Христо Бардуков, който е от квотата на партия МИР в местната коалиция.

Лидерът на партия МИР призова полицията и прокуратурата незабавно да предприемат действия и да открият извършителите на това криминално деяние. 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.