• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Постоянен арест за пастира, подал фалшив сигнал за бедстващи в Стара планина

Постоянен арест за пастира, подал фалшив сигнал за бедстващи в Стара планина

/КРОСС/ 25-годишният пастир, който подаде фалшивия сигнал за бедстващи мъж и жена в Стара планина, остава за постоянно в ареста. Това реши Районният съд в Карлово. Злоумишленото обаждане вдигна накрак над 30 планински спасители от няколко области, които с риск за живота си в екстремни условия три дни издирваха бедстващите в района на връх Ботев.

Пастирът не дава логично обяснение защо го е извършил. Преди пет години работодателят му го открил на улица в Златоград и от съжаление го прибрал в дома си в Карлово да му помага при отглеждането на кравите в Балкана. Дал му и мобилен телефон да сигнализира при нужда.

„Лично сме го предали на полицията, не че се е крил по Балкана. Няма такива неща. Знам, че е лежал в Пловдив в психиатрична клиника. Смее се, някой път започва да плаче. Според мен всичко това идва от факта, че е живял по домовете - тормозен, малтретиран", обясни работодателят на обвиняемия Марин Ангелов.

На 3-ти септември мъжът се обадил на спешния телефон 112, че той и съпругата му, която е със счупен крак, се изгубили между хижа „Равнец" и връх Ботев. Три дни планински спасители и доброволци ги издирвали.

„Около 30 души при много лоши условия - вятър, дъжд и малка видимост. Претърсено е абсолютно всичко, не са установени такива лица", каза началникът на ПСС-Пловдив Георги Стамов.

Адвокатът му поиска да бъде пуснат срещу парична гаранция. „Неговите обяснения са, че изведнъж му е станало тъжно, тежко. Звъннал е на 112 и е казал тези неща", заяви Стефан Шипкалиев.

Според прокуратурата действията му са били съзнателни и е изложил в риск живота на над 30 спасители. „Целта на това производство е преди всичко да се пресекат евентуално негови опити да се укрие или да извърши други престъпления", подчерта наблюдаващият прокурор Свилен Братоев.

Не е ясно кой сега ще плати разходите по акцията за издирването в Стара планина.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.