• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Черен уикенд за български спорт

Черен уикенд за български спорт

/КРОСС/ Черен уикенд за български спорт. Четирима души загинаха при тежки катастрофи в северна България. Сред загиналите са футболния треньор Ферарио Спасов, волейболната треньорка Стефка Великова и двама волейболисти.

Именитата плевенска треньорка по волейбол Стефка Великова е сред жертвите на зверската катастрофа на пътя Плевен-Ловеч. Спортната деятелка е пътувала за мач в Ловеч със състезатели от отбора, който ръководи - ВК "Олимпиец".

Великова е известна в Плевен с доброто си сърце и множеството благотворителни кампании, които е организирала, за да помага на нуждаещи се.

Още една спортна личност е сред жертвите на пътя. Футболният специалист Ферарио Спасов е загиналият при инцидента край Велико Търново в късния следобед в събота, научи NOVA. Специалистът си отиде от този свят на 61 години.

Инцидентът е станал около 17:00 часа на пътя София - Варна, при сблъсък между два автомобила. По неофициална информация, белият автомобил, немско производство, с много висока скорост удря отзад колата, управлявана от Ферарио Спасов и той почива на място.

Трагедията е станала след мача от Трета лига между "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Дунав" (Лом) (3:1), на чийто тим Феро бе наставник. Той е пътувал с личния си автомобил по посока Ловеч, когато край търновското село Шереметя е бил ударен от автомобил, който се е движил със 150 км/час и навлязъл в насрещното платно.


24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, научи "24 часа". Шофьорът е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. Тя ще бъде установено с експертизи.

Сигналът за катастрофата е получен в 16.40 ч. уточниха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си "Дунав" Лом към Ловеч, когато колата му била застигната отзад от мерцедеса, който летял с бясна скорост по мокрия асфалт в посока Велико Търново. По неизвестни причини 24-годишният Нончо не успял да спре, ударил голфа на популярния футболен специалист отзад и го изхвърлил в страни от пътя. Ферарио Спасов е издъхнал на място.

Младият шофьор от другата кола и спътницата му на 28 г. били откарани в спешна помощ с леки наранявания. Установено е, че имат само охлузни рани, шофьорът и хематом на главата. Освободени са за домашно лечение.

Той е тестван за алкохол и наркотици - пробите са отрицателни. Взети са и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по закона за МВР.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.