• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Полицията арестува ексдепутата Минчо Спасов заради протестите

Полицията арестува ексдепутата Минчо Спасов заради протестите
След като демонстранти направиха седяща стачка пред I-во РПУ, той е бил освободен

/КРОСС/ Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е задържан от полицията в Първо РПУ в София в 12-тия ден от антиправителствените протести.

Задържането на действащия адвокат дойде, след като около обед стана ясно, че протестиращи са спреи тока в станция на метрото за няколко минути.

По данни на полицията Спасов е бил един от тримата, които са натиснали аварийния бутон за спиране на движението на влаковете на станция "Климент Охридски".

За ареста съобщи един от организаторите на протестите - Арман Бабикян. От думите му стана ясно, че заради блокирането на метрото полицията е отвела Спасов с белезници.

На него не му се разрешава среща с адвокат, който веднага е пристигнал в Първо РПУ. До късно вечерта на Спасов не бяха повдигнати официални обвинения. Въпреки това се разбра, че той ще остане в ареста за 24 часа. Мая Манолова съобщи, че има още един задържан - Светослав Трайков, който е сред организаторите на протеста. Трайков е в Пето РПУ. 

Около 1 ч. тази нощ Минчо Спасов е бил освободен от ареста, след като в негова защита протестиращи се събраха пред Първо районно и дори блокираха автомобилното движение.

Пред БНТ той съобщи, че все още не знае какви обвинения са му повдигнати и че полицаите не са го информирали дали видеозаписи доказват неговото участие в спирането на метрото във вчерашния ден.

На въпроси от агенция КРОСС за задържането на Спасов от пресцентъра на МВР ни препратиха към прессъобщение на сайта на вътрешното министерство. То гласи, че 56-годишен мъж е отведен в столичното Първо РПУ след получен сигнал, че в 11.50 часа в района на  метростанция „Климент Охридски“ трима натиснали бутони за аварийно спиране на мотрисите. Веднага след това избягали. Минути по-късно електрозахранването на станцията е възстановено.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

доставка на тоалетна хартия https://www.supermag.bg/za-doma/Hartii/toaletna-hartia

22.07.2020 09:36:45

Анонимен

Честен, образован юрист и политик!

21.07.2020 09:37:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.