• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Кабинетът отпусна пари по договора за нови бойни машини за военните ни командоси

Кабинетът отпусна пари по договора за нови бойни машини за военните ни командоси

/КРОСС/ Министерският съвет прие решение за проект за инвестиционен разход, свързан с реализация на проект „Повишаване на мобилността и защитата на личния състав от Силите за специални операции“.

Парите се отпускат по договора с българската фирма „Самел-90“ за придобиване на бойни машини за Силите за специални операции, който беше подписан през декември 2020 г. от тогавашния военен министър Красимир Каракачанов. Срокът за изпълнението му изтича през 2023 г.

Договорът е за придобиване на 98 машини от 10 типа с различно предназначение и е на стойност 49 998 000 лева. Първите 45 бронирани автомобили бяха предадени на армията ни в края на миналата година.

Предвидено е и изграждането и оборудването на технически център за ремонтни дейности, който ще бъде щатно осигурен с разширяването на логистичния батальон на Силите за специални операции. Техническият център ще бъде в Пловдив, където са основната част от формированията на Специалните сили. Той ще бъде на сто процента оборудван от фирмата с апаратура, техника, съоръжения и машини и там ще може да се изпълняват всички леки ремонти.

С реализацията на проекта „Повишаване на мобилността и защитата на личния състав от силите за специални операции“ се цели: Достигане на изисквания над минималните за окомплектоване на формированията от ССО с необходимата автомобилна техника; Придобиване и експлоатация на съвременни защитени мобилни платформи за осигуряване на инфилтрация/ексфилтрация, медицинска евакуация, евакуация на техника, маньовър, огнева мощ, командване и управление на тактическите формирования от състав на Съвместното командване на специалните операции; Изграждане на съвременна и устойчива комуникационна и информационна поддръжка на формированията от Съвместното командване на специалните операции изпълняващи задачи самостоятелно или във взаимодействие с конвенционалните сили в цялата Съвместна зона на операциите; Повишаване на мобилността, индивидуалната и колективна балистична защита и минимизиране на рисковете за живота и здравето на личния състав при провеждането на Специални операции; Постигне на оперативна съвместимост със страните членки на НАТО и ЕС при участие в съвместни операции; Преодоляване на дефицита от способности за покриване на изискванията на Цели за способности, посочват от информационния център на Министерски съвет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.