• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Спорният закон за чуждестранните агенти изкара хиляди на протест в Грузия

Спорният закон за чуждестранните агенти изкара хиляди на протест в Грузия
Твърди се, че той копира руското законодателство

/КРОСС/ До късно през нощта продължиха протестите в грузинската столица Тбилиси, след като парламентът прие на трето последно четене закона за чуждестранните агенти. Текстът предизвика недоволство и демонстрации в страната, а прозападната опозиция твърди, че той копира руското законодателство.

Сега законопроектът отива за подпис при президента Саломе Зурабишвили, която вече даде да се разбере, че ще наложи вето. Управляващата партия "Грузинска мечта" и нейните съюзници обаче имат мнозинство и могат да го преодолеят.

Законът изисква всяка организация, която получава над 20 процента от финансирането си от чужбина, да се регистрира като „отстояваща интересите на чужда сила".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Петър Панайотов

Сега в Грузия произтича опит за оранжева революция. Както винаги се използват студентите и с някакъв телешки възторг американските и другите западни информационни агенции го представят като борба за "свобода" - каквото и да значи според тях това. Всичките свинщини в България са причинени от липсата на такъв закон в България. И защо само над 20 %. Всяка парична единица идваща от вън трябва да се знае - защото поговорката който плаща, той и поръчва музиката.

15.05.2024 17:06:56

Анонимен

Кои, вият там ? Вият техните психо-дасни и техните жълтоваветници ?! У нас кога ще има такъв закон КОГА ?!Що вият, ми такъв закон го имат техните от САЩ още от 1933год. Русия го прие същия на 90 % и имаше вой до небето , сега и тук що ве ? Защото по този закон , трябва да се регисрират ВСИЧКИ които бозаят на чужда ясла, и по този закон се проследяват кой на кого какви пари дава и защо. Затова воят е голям.

15.05.2024 14:01:33

Анонимен

Да го духат соросоидите. И у нас трябва да се приеме такъв закон и веднага ще стане ясно кой и в чий интерес промива мозъците на българите. Оставям настрана кой плаща за революциите и протестите.

15.05.2024 10:11:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.