• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Онлайн модулът на Спортна Дипломатическа Академия продължава с приобщаващ спорт

Онлайн модулът на Спортна Дипломатическа Академия продължава с приобщаващ спорт

/КРОСС/ На 26 септември 2021 г. беше изнесена втората лекция от онлайн модула на Спортна дипломатическа академия, която бе фокусирана върху приобщаващия дизайн на спорта с конкретния пример на Баскин. Баскин е нов спорт, създаден в Кремона през 2003 г., чиято цел е да създава активност буквално за всеки - момичета, момчета, тези със способности и тези, които имат физически или интелектуални предизвикателства за преодоляване - за могат да участват и да се наслаждават максимално на своите способности. „Добрият дизайн дава възможности, лошият дизайн деактивира възможностите - в спорта, в живота, във всяка среда.
Баскин представлява Спортен Дизайн за всички" бе един от основните акценти по време на лекцията „От набор от възможности за включване до модел на спорта, предназначен за всички: Иновативният пример на Баскин" на Алекси Валет - Консултант по учебните процеси и създаването на проекти (спорт, образование, включване и иновации). Онлайн модулът на #SportDiplomacyAcademy е посветен на работата с медиите и спорта за развитие, първоначално планиран да бъде проведен в Милано, Италия.

Проект „Спортна Дипломатическа Академия" е наследство на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, което се проведе в първата половина на 2018 г. Проектът ще се съсредоточи върху сътрудничеството със Западните Балкани като логично продължение на всички изпълнени по приоритета на #EU2018BG дейности: перспективата на ЕС и свързаността на Западните Балкани, позовавайки се на „Софийската декларация" и на Приоритетния Дневен ред от София за ЕС и Западните Балкани. Европейският съюз и Западните Балкани трябва да продължат да инвестират в усилия за укрепване на сътрудничеството и обмена на добри практики, фокусирани върху демокрацията, сигурността и основните човешки права.

Проектът осигурява образователната мобилност на треньори и други служители на спортни организации (вкл.доброволци), свързани с професионалния и масовия спорт. Четирите модула за мобилност, които ще се проведат във всяка една от партньорските държави, ще подобри уменията и компетенциите на общо 80 спортни специалисти, както и тяхната квалификация, чрез мобилност с учебна цел. Учебната мобилност е планирана като инвестиция в човешкия капитал и принос за изграждането на капацитет на различни спортни организации, с ясен фокус върху изграждането на мрежа от добре обучени спортни дипломати.

След реализираните мобилности по проекта, всяка от страните-партньори ще притежава най- малко 20 добре обучени дипломати в спортни костюми, с практически умения и знания в областта на спортната дипломация (политически диалог и международни отношения, създаване на кампании, успешна вербална и невербална комуникация, публично говорене, работа с медии, протокол и етикет, външна политика и ценности на ЕС). Мрежата, която проектът ще създаде (4 държави с по 20 участници от всяка държава), ще се фокусира върху
подкрепата и развитието на интеграцията на Западните Балкани в областта на спорта и ще бъде качествен доставчик на ценностите на ЕС в местната среда. За модулите ще бъдат привлечени най-добрите експерти от ЕС във всяка посочена област, като ще бъдат ползвани и методи на неформално обучение.

В проекта участват 4 партньорски организации - Асоциация за развитие на българският спорт - координатор и инициатор на академията, спортната асоциация на град Рийека, Хърватска, италианската спортна организация "LORMA" и БРАВО - неправителствена организация от Босна и Херцеговина. Партньорите работят съвместно от няколко години, реализирайки проекти с различни мащаби и сътрудничейки в различни рамки в сферата на спорта, образованието и младежката политика.

ПРОЕКТ #SPORTDIPLOMACYACADEMY Е СЪ-ФИНАНСИРАН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ВКЛЮЧВА
СЛЕДНИТЕ КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ:
• 80 "дипломати в спортни костюми" /20 от всяка партньорска държава/, насочени към постигане на европейска интеграция в страните от Западните Балкани чрез спорт;
• Национални, регионални и местни събития за разпространение на резултатите (с участието на най-малко 400 души) - мултиплициращ ефект от придобитите умения и знания;
• Платформа за развитие на спорта в Западните Балкани - практически инструмент за ресурси и ценности на ЕС в областта на спорта с акцент върху спортната дипломация и доброто управление в спорта.

Учебната мобилност e планирана като инвестиция в човешкия капитал и принос за изграждането на капацитет на различни спортни организации, с ясен фокус върху изграждането на мрежа от добре обучени спортни дипломати.
• Модул 1: Спортна дипломация, външна политика на ЕС, ценности на ЕС, политически диалог
и международни отношения;
• Модул 2: Обобщение и обратна връзка на модул 1, анализ на проведените местни събития,
Добро управление в сферата на спорта;
• Модул 3: Обобщение и обратна връзка на модул 2, анализ на проведените местни събития,
кампаниен мениджмънт, успешна комуникация (вербална и невербална), публично говорене,
протокол и етикет;
• Модул 4: Обобщение и обратна връзка на Модул 3, анализ на проведените местни събития,
Работа с медии, Работа със специфични целеви групи, Спортна дипломация за развитие, Как да
приложим на практика знанията, които натрупахме.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.