• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Dacia Spring с награда за особено устойчив градски елавтомобил

Dacia Spring с награда за особено устойчив градски елавтомобил

/КРОСС/ Електрическата Dacia Spring е един от автомобилите с най-малко въздействие върху климата през целия си жизнен цикъл. Организацията Green NCAP удостоверява това за този градски елмобил с първата си награда за оценка на жизнения цикъл. Green NCAP дава наградата за нова оценка на жизнения цикъл само на превозни средства, които вече са получили пет зелени звезди от 2022 г. насам и, като се вземат предвид фактори като производство, доставка на енергия и рециклиране, не надвишават CO2 еквивалент от 120 грама на километър. Целта на ната награда да е етикет за особено устойчив избор при закупуване на автомобил.

„От 2019 г. звездите на Green NCAP предоставят на потребителите лесен начин да сравнят въздействието върху околната среда на новите автомобили при еднакви условия на шофиране" - казва д-р Александър Дамянов, технически мениджър на Green NCAP - „Информацията от LCA допълва оценката, тъй като оценява цялостното въздействие на превозното средство върху околната среда. Наградата помага на потребителите да вземат информирано и дори по-екологично решение относно действителната устойчивост на техните автомобили."

Dacia Spring постигна обща победа в Green NCAP през 2022 г. и постави нов стандарт за екологична мобилност с пет звезди и обща оценка от 9,9. Със своето ниско собствено тегло, пъргави характеристики на шофиране и интелигентната платформа CMF-AEV, Spring отговаря на изискванията за екологично чист спътник в градска мобилност по образцов начин. Заради атрактивната си начална цена, той прави електромобилността достъпна за широки слоеве от населението, а размерът на батерията му също е оптимално съобразен с изискванията на градския и крайградския трафик.

Spring позволява бързо зареждане и предлага ежедневен пробег от 305 километра с капацитет на батерията от 26,8 кВтч в градски режим WLTP. Успешното появяване на Dacia Spring като „достъпен билет за електромобилността" се отразява и в продажбите - през 2023 г. Dacia вече е продала над 9000 броя Spring само в Германия. Dacia продаде над 44 000 автомобила Spring по целия свят през първите девет месеца на 2023 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.