• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Министър Юлиян Попов: Морето е чисто като обща констатация

Министър Юлиян Попов: Морето е чисто като обща констатация

/КРОСС/ Ние правим проверки непрекъснато. Проверяваме замърсявания, свързани с околната среда. В повечето случаи са добри пробите. Това каза министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в предаването „Тази събота" по бТВ.

Той обяви, че е предприел стъпки за разработване на нова система за по-адекватни санкции, които отговарят в по-голяма степен на съответното нарушение.

Министър Попов обясни, че от началото на войната МОСВ следи с много по-висока честота и задълбоченост състоянието на Черно море. „Работим съвместно с много институции, събираме информация от най-различни източници. Аз съм с постоянен контакт с министъра на околната среда на Румъния, на Украйна. Цялата история след взрива на „Нова Каховка" нямаше основание за сериозно притеснение. Веднага стана ясно, че е много малко вероятно някакво замърсяване да достигне до България. Паниката беше необяснима за нас. Морето е чисто като обща констатация", обясни министърът.

По отношение на ангажимента за затваряне на въглищните централи Юлиян Попов коментира: „Ние сме вкарани в много сложен преговорен казус. От една страна сме се договорили с Европейската комисия. От друга страна Народното събрание е задължило правителството да се отрече от договорните точки. Между тези две позиции ние трябва да лавираме и да открием някакъв път. Аз съм сигурен, че ще стигнем до решение, което надали ще е идеално, то ще е закъсняло, но ще е решение, което ще отключи останалите средства по Плана за възстановяване и устойчивост", смята той.

С това ще бъде отворена и възможността за развитие на Маришкия басейн, който по думите му е изключително привлекателна инвестиционна дестинация.

Министърът на околната среда бе категоричен, че Алексей Петров не е участвал при съставянето на правителството. „Дълго време участвах в разговорите. Неговото име не се е споменавало. Никога не съм го виждал, нито съм го чувал. Няма как да е участвал в такъв кабинет. Той е съставен на съвсем други принципи", обясни той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.