• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

БСП: България е на последно място по предоставени помощи за бизнеса в ЕС

БСП: България е на последно място по предоставени помощи за бизнеса в ЕС

Шумно се рекламира, че правителството прави неща за българската икономика, но ефектът очевидно не е голям

/КРОСС/ От БСП констатират, че решенията за отпускане за безвъзмездната финансова помощ при опростени правила, са взети без оглед на нуждите на конкретно засегнатите от ковид кризата сектори, фирми и лица. Принципът е по-скоро: „Давайте да дадем, за да не кажат, че не правим нищо. Или за да се усвоят едни средства", образно се изрази секретарят на Парламентарната група на „БСП за България" Димитър Данчев от трибуната на Народното събрание, обръщайки се към вицепремиера Томислав Дончев.
От левицата твърдят, че ефектът от подобни действия на безпланова работа се въртят просто едни средства „наляво и надясно" - шумно се рекламира, че правителството прави неща за българската икономика, но ефектът очевидно не е голям.
„Времето, за което безвъзмездните помощи стигат до засегнатите от ковид кризата е друг въпрос. За три от четири от представените в отговора ви процедури, в т.ч. подпомагането на туроператори, подпомагането на транспортния сектор, помощта още не е стигнала до нуждаещите се", обърна внимание социалистът.
„Правителството излъга българските предприятия, като им обеща през март, че до края на 2020 г. икономиката ще бъде подпомогната с 4 милиарда и половина. Оказа се, че работещите мерки са били само 2 и по тях българските предприятия са получили около милиард лева, с което се нареждаме на последно място в ЕС по предоставени средства за запазване на икономическата активност", констатира Данчев.
Народният представител от ПГ на „БСП за България" Иван Иванов също попита във времето за парламентарен контрол: „До каква степен и в какъв обем средствата за помощите стигнаха реално до крайно нуждаете се? Защо точно се наложи да приемем тази поправка в параграф 51 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, та законът да влиза ретроактивно с 3 месеца назад. Какво се случва в тези 3 месеца. Бяха ли изхарчени пари в разрез със закона?"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вадете големите си заплати и ги давайте на бизнеса,лицемери.

27.11.2020 19:30:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.