• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Пътна полиция провежда превантивна операция на територията на страната

  Пътна полиция провежда превантивна операция на територията на страната

/КРОСС/ От днес започва операция по установяване на водачи, шофиращи с превишена скорост, както и на такива, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества. Акцията, която се провежда на територията на цялата страна, ще продължи до 16 юли, уточни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция в ГДНП. Той отбеляза, че статистиката показва рязък спад на пътно-транспортни произшествия, причинени от шофиране след употреба на алкохол - за първото шестмесечие на тази година те са 562, а за същия период на миналата година - 639, загиналите са с 12 по-малко, в сравнение със същия период на 2019 г. Предприетият контрол и възможността за използването на технически средства дават своя превантивен ефект, сочи анализът на пътна полиция, коментира инспектор Крушарски.

Той предостави и данни от проведената от 25.06. до 01.07.2020 г. специализирана полицейска операция за засилен контрол на дву, три и четириколесни моторни превозни средства. На територията на цялата страна са проверени 4 546 водачи, констатирани са 1 599 нарушения, за които на 558 са съставени административни акта и 981 фиша. За неизползване на защитни каски са санкционирани 87 водачи, 11 - за управление след употреба на алкохол, а 4-ма - под въздействието на наркотични вещества. В рамките на акцията са установени и 84 неправоспособни лица, управлявали три и четириколесни моторни превозни средства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Полицаите трябва да се присъединят към протестите срещу мутрите и мафията във властта. Иначе ще бъдат третирани по същия начин, както бяха наказани след Девети септември фашистките жандарми и кръвопийци. Нека покажат, че се разграничават от хунтата!

10.07.2020 17:19:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.