• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Цветелина Пенкова: Поздравявам всички български социалисти за активността, позицията и урока по демокрация

Цветелина Пенкова: Поздравявам всички български социалисти за активността, позицията и урока по демокрация

/КРОСС/ „За първи път тази година проведохме пряк избор за председател. При средна активност в Европа от 50 % при подобни избори, ние достигнахме 70 %, и това беше забелязано. Поздравявам всички български социалисти за активността, позицията и урока по демокрация". Това заяви евродепутатът Цветелина Пенкова по време на изказването си пред 50-ия Конгрес на БСП.

Тя подчерта, че този кредит на доверие в БСП е отговорност: „От нашите действия зависи бъдещето на България. Всеобхватна и дълбока криза - социална, политическа, икономическа, институционална- настоящото правителство остава мини пред следващото управление. Обвързването на върховенството на закона с достъпа до европейските фондове може да бъде проблем за България поради дългогодишния порочен модел на управление".

По думите й това дискредитирано правителство ще определя начина, по който ще се разпределят средствата, отпуснати от ЕС за следващия програмен период - без национален план и обществено обсъждане.

„От нас зависи да превърнем тези средства в инвестиция с дългосрочна възвращаемост. Визиите на държавите в ЕС за трансформация към зелена икономика ще е определяща за достъпа и усвояването на средствата в следващите години. Това е приоритет на всички европейски институции и ние трябва да имаме ясна представа и визия какви проекти ще бъдат представени. „Ще има увеличение на средствата по оперативните програми, но те ще са насочени към зелена икономика, иновация, дигитализация на производствени процеси, образование", коментира още Пенкова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.