• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Македонският външен министър пристига у нас утре, ще се срещне с премиер, министри и партийни лидери

Македонският външен министър пристига у нас утре, ще се срещне с премиер, министри и партийни лидери

/КРОСС/ България е домакин на среща на министрите на външните работи на държавите от Централноевропейската инициатива (ЦЕИ), на която Северна Македония ще бъде представена от Буяр Османи.

От 09.15 часа в МВнР министър Николай Милков ще разговаря на четири очи със своя колега от Северна Македония, след което ще се проведат пленарни разговори между двете делегации. В 10.30 часа двамата министри на външните работи ще дадат съвместни изявления за медиите. Сред темите във фокуса на разговорите се предвижда да бъдат практическото реализиране на постигнатите договорености между двете съседни страни, инфраструктурното свързване, секторното сътрудничество и европейската интеграция на Република Северна Македония. В рамките на работното си посещение в страната министър Буяр Османи ще проведе среща и с министър-председателя Гълъб Донев.

Предвидена е среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, с Кирил Петков от „Продължаваме промяната", с Мустафа Карадайъ - лидер на ДПС, с председателя на БСП Корнелия Нинова, с Христо Иванов от ДБ и с лидера на „Български възход" Стефан Янев", уточниха от пресслужбата на македонското външно министерство.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени актуални въпроси на двустранните отношения между София и Скопие, изпълнението на поетите ангажименти, залегнали в Протокола и в Договора за приятелство, геополитическите предизвикателства, сътрудничеството в НАТ, както и възможностите за задълбочаване на икономическия диалог между двете държави.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.