• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Лидерите на ЕС отхвърлиха предложението за среща с Путин

Лидерите на ЕС отхвърлиха предложението за среща с Путин

/КРОСС/ Държавните и правителствени ръководители на Европейския съюз обсъдиха и отхвърлиха инициативата на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон за провеждане на среща на лидерите на Общността с руския президент Владимир Путин, съобщава Bloomberg.

Агенцията отбелязва, че инициативата за срещата ЕС-Русия дори не е включена в окончателното изявление след срещата на поради предупрежденията на редица източноевропейски държави, че са готови да наложат вето върху документа.

В четвъртък Европейската външна служба потвърди, че възможността за провеждане на среща на върха между Брюксел и Москва по инициатива на Германия и Франция ще бъде обсъдена на съвета, но отказа да коментира това инициатива до края на срещата. Пресслужбата на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел отбеляза, че „след стратегическата дискусия за Русия на срещата на върха на ЕС трябва да бъдат разработени допълнителни препоръки относно прилагането на политиката на ЕС спрямо Руската федерация". По-късно самият Борел при пристигането си в Брюксел обяви, че ще бъде разгледана възможността за среща на върха Русия-ЕС.

В навечерието на юнския съвет - последен преди летните ваканции, британският вестник The Financial Times, позовавайки се на дипломатически източници, съобщи, че Меркел е предложила да покани руския президент Владимир Путин на среща с лидерите на страните от ЕС. Според вестника инициативата е била подкрепена от Макрон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поредният идиотизъм. Големите в Европа разбират че е необходимо сътрудничество с Русия по всички глобални въпроси. Пекинезите на Европа са против, неизвестно защо, просто по инерция да демонстрират русофобия за да изкарат някой и друг долар ( ако ги огрее) Като резултат България не може да има добри отношения с Русия, защото Украйна и Прибалтика са против. Прав е Лавров да казава : ... дебилы, блядь...

25.06.2021 11:04:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.