• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Радостин Василев: Лидерска среща сега е много закъсняла

Радостин Василев: Лидерска среща сега е много закъсняла

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Радостин Василев каза, че  тази лидерска среща е много закъсняла. Сега с третия мандат, който аз определям като на отчаянието, Борисов се появява заедно с г-жа Корнелия Нинова. От първия ден на парламента сме изключително мотивирани да покажем, че България има нужда от национални приоритети. Видя се обаче, че много трудно може да се постигне подкрепа

„Тази среща показва формирането на нещо, което доведе до избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. Да видим дали ще има нещо отвъд предела на допустимото утре“, посочи той.

Въпреки това, депутатът не изключва разговори с БСП. „Такива разговори, които са за основополагащите принципи и за политики. Макар и като опозиция бихме дали подкрепа по някои теми на БСП“, увери той.

По думите му случаят „Nexo“ е поставил няколко теми, най-важната от които за несъвършенствата на закона за финансирането на партиите. „В случая става дума за финансиране от физически лица, не от фирми, което е забранено. Може би е дошло време и за Закон за лобизма“.

„Много интересно е, че в България прокуратурата се намесва с гръмки акции в подходящия момент, когато се заговори за т.нар. статукво. Вече 14 години България не е в състояние да направи законодателство за разследване на главния прокурор. Сега сме близо до такова законодателство, но то е разделителна линия. Ако не бяха бламирали миналата правна комисия, вече щяхме да сме го приели. Вижда се, че има съпротива в системата“, изтъкна Радостин Василев.

„През последните 14 г. многократно сме критикувани, че нямаме такъв механизъм. Ако държавата не иска да продължи напред и да бъден приети за пълноправен член на ЕС, трябва да продължим напред. Държавата плаща цената на 20 години управление с определени договорки“, каза още представителят на ПП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Търговията с влияние, дори под формата на лобизъм е вредна, порочна и към момента забранена и наказуема. Ако се приеме подобен закон ще станем като щатите. Народното събрание ще стане притежание на този който плати най-много. То, не че сега не е така, но сега поне е наказуемо, независимо от факта, че наказани няма, пак е нещо. Слушаме все едни и същи глупости, че всички политици са омазани с лайна до ушите. Всъщност, това си е вярно, тъпи са интерпретациите, как едни са омазани, а други не са, а дори когато са омазани за това се съобщава тенденциозно. Не деянието, а начина на оповестяване е порочен, според лицемерите политикани.

20.01.2023 08:34:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.