• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Шефът на НСО: За пръв път ни се случва терористичен акт

Шефът на НСО: За пръв път ни се случва терористичен акт

/КРОСС/ НСО беше оставена сама да се справи с барикадиралите се в бившия Партиен дом медицински сестри, насилие не е имало. Това каза началникът на службата ген. Красимир Станчев по повод ескалация на напрежението тази сутрин. Помолих за съдействие МВР, но бяхме оставени сами да се справяме, уточни генералът, но отказа да обяви кого точно в полицията е помолил за помощ. От вчера вечерта 5 сестри се барикадираха в залата, където заседава Здравната парламентарна комисия.

Сестрите излязоха на прозорците на сградата тази сутрин, защото нямат ток. Служители на НСО, сред които и техният началник - ген. Владимир Станчев, се опитаха да приберат жените в сградата, защото на прозорците е посано. Стигна се до ескалация на напрежението.

Още снощи при барикадиралите се жени са изпратени психолози от НСО. Нашите служители не са добре подготвени точно за такъв тип преговори, уточни ген. Станчев. Със сигурност и ние имаме грешки, не сме безгрешни, допълни той. Началникът на НСО каза още, че ще дадат няколко часа толеранс на жените да излязат сами. Ако не - ще ги изнесат."За пръв път в НСО се случва нещо такова като тип „терористичен акт" или „отвличане", не можах да намеря по-подходяща дума", заяви шефът на Националната служба за охрана Красимир Станчев по повод драмата с медицинските сестри, които се барикадираха и прекараха нощта в парламента.

"Насилие не е имало - като се спуснеш да хванеш някого и той се дърпа, счита това за насилие. Като ме гледате няма как да ме упрекнете в това. Една от дамите още в 8 ч. каза да не я доближавам и заплаши, че ще скочи от прозореца. Загасихме тока като тактически ход", заяви още той.

От вътрешното министерство не съдействали на НСО, оплака се шефът на службата за охрана."Помолих за съдействие МВР. Очаквах по-качествени психолози. В крайна сметка не искахме да нагнетяваме повече това положение. 5 дами и 5 мъже. Нашият тактически ход беше спирането на тока. Още вчера са поискани психолози от полицията", разкри Станчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Добре, че нямаме истински терористи! Не знам как щяхте да реагирате ако терористи стрелят по вас....

06.03.2020 19:50:19

Анонимен

хаве тоз пеегенерал ощи лиси пере памперса? оставка!!!

06.03.2020 17:57:14

Анонимен

По-подходяща дума от посано е посрано.

06.03.2020 12:50:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.