• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Сергей Станишев: Нужно е обединение между БСП, "Левицата" и други леви партии

Сергей Станишев: Нужно е обединение между БСП, "Левицата" и други леви партии

/КРОСС/ Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати, ако остане така. Единственият изход е обединение между БСП, "Левицата" и други леви партии. Ако не направят обща листа, ще бъдат бити поотделно. Това каза снощи евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев в предаването „120 минути" по бТВ.

Той призова за обединение на левите партии. „Само обединени можем да постигнем добро представителство на европейските избори", смята той.

По думите му ръководството на БСП „със самоупоение и с възторг" работи за самоунищожаването на БСП. И даде и примери: „Кметът на Перник Станислав Владимиров бе преизбран с 80% резултат. Той бе отлъчен от БСП и партията издигна свой кандидат, който получи 3%."

Станишев заяви, че от години ръководството на партията води война с Партията на европейските социалисти". Делегацията на БСП е обявена за враг. Нинова ни обяви за „послушковци", които гласуват каквото ни каже Европа. Съветниците на БСП в Столична община са обявени за „персона нон грата", свалено е политическото доверие и предстоят наказания", посочи Станишев.

По думите му политиката за подкрепа на селски райони и преки субсидии за земеделието в ЕС е една от водещите политики на Европа.

„Между 30 и 40% от целия бюджет на ЕС отива за това. Но когато с едната ръка даваш много сериозен ресурс, за да поддържаш не само земеделието, а и селските райони - инфраструктура, начин на живот, което е част от европейския модел, с другата ръка отваряш неконтролируемо пазара. Въвеждат се много високи изисквания за екология, емисии към своите земеделци, но това не се спазва от производителите в други райони - Латинска Америка, Украйна. Фактически се убива собственото земеделие", обясни Станишев.

Според него всяка една политика на ЕС е насочена към това Европа и светът да живеят по-зелено. „Трябва да претърпи проверка с реалността, защото никоя политика не може да бъде успешна, ако тя няма подкрепа на населението. Тогава ще се блокира и Зелената сделка и много други инициативи, които са необходими", категоричен е Станишев.

Той отбеляза, че социалистите в ЕС са успели да се преборим в зеления пакет да има много сериозен социален фонд. „Но според мен това е само първа стъпка, защото тя е недостатъчна и не може да компенсира тези изпитания, през които ще минат хората. ЕС и националите правителства трябва да покажат, че правят политики с грижа за хората и човекът е в центъра, а не абстрактни пазарни сили, които могат да унищожат земеделието, енергетиката", смята Станишев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.