• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Станишев: Показаха ни, че без БСП може, слава богу, май не искат

Станишев: Показаха ни, че без БСП може, слава богу, май не искат

/КРОСС/ Показаха ни, че без нас може, но, слава богу, май не искат без нас. Слава богу и че има широк консенсус от спешни неща и приоритети, към които БСП може да се причисли. Но и тук, върху идеите и приоритетите, БСП губи монопол. Тежката равносметка за положението на БСП и тежестта, която столетницата има в момента в политическия живот на България, направи бившия председател и бивш премиер Сергей Станишев.

В студиото на Нова телевизия той призна, че се чувства унизен и е ядосан. Така се чувстват и повечето членове на БСП. "Такова дъно до този момент не е било, БСП вече не е фактор", посочи Станишев и заяви, че четвъртото място би било срамно, а на поредни пет избора социалистическата партия непрекъснато губи гласове - 600 000 гласа за пет години и то в опозиция, когато една партия има всички възможности да се утвърждава. Това говори, по думите на Станишев, много за политическия капацитет и възможности на ръководството на партията.

Трябва да се търси начина за възстановяването на доверието в БСП. Партията е най-големият губещ на последния кръг от избори, дори по-голям губещ от ГЕРБ, които минаха пред толкова скандали - от Апартаментгейт до чекмеджетата.

В БСП се действа с един гьонсуратлък - казва се "продължаваме напред", но накъде продължаваме, пита Станишев. Според него проблемът е в имитацията - имитацията на политики, имитациите на опозиционност. "Ядосан съм заради пропуснатите шансове, имахме много шансове да се спре в даден момент и да се анализира. Да се разбере какъв е проблемът", обясни Сергей Станишев и нападна лидерът Корнелия Нинова, която налага политическата линия на разединение, която мина на местно ниво и разнебити местните структури. Да не говорим за финансовото състояние на партията, възкликна Сергей Станишев. Той обаче вярва във възможностите за възраждане на БСП.

Бившият премиер коментира и шансовете за правителство на промяната. Той не се съмнява в искреността на "Има такъв народ" да направят промяна в държавата, съмнява се обаче в това дали знаят как да я направят. Той съди от начина, по който са представили и оттеглили първия си проектокабинет, начело с Николай Василев.

При една реформа винаги има недоволни.

Ако се прави реформа, едно правителство трябва да носи отговорност, това означава да носи и на критики, поясни Станишев и препоръча на хората на Слави Трифонов да са наясно предварително, че при една реформа винаги има недоволни. Със сигурност на едно такова правителство ще бъде сложен някакъв печат от типа на "правителството на Беров" или "тройна или петорна коалиция". Едно такова правителство няма да разполага и с комфорт за дълго време, а според Сергей Станишев до този момент ИТН се държи така, сякаш "искат да бъдат харесвани на всяка цена и непрекъснато".

Станишев предупреди: "Ще бъде трудно, едно правителство трудно се избира и още по-трудно се сваля, показва българския опит."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Такова дъно до този момент не е било, БСП вече не е фактор, посочи Станишев. Заради тебе, станиШЕФ, партията е на това дередже. Апропо, булката ти Моника, верно ли има общ бизнес с баце?

07.08.2021 15:44:41

Тоя капут докога Корни ще го търпи в БСП???

Долен предателски педал, озаглавен СтаниШеф!!!

26.07.2021 17:59:05

Костовата възпитаничка леля Кури доведе т.н. социалисти до третото място с по-малко от 1/7 от доверието на избирателите.

25.07.2021 16:33:39

Люк

Още не е разбрал горкия, че е най- мразеният в БСП.

25.07.2021 15:03:45

Анонимен

Бясна съм!Що за политик си когато в моментс,който лидерът на партията ти води важни за страната разговори, да искаш оставката ....а Паргов отдавна трябвсше да си подаде оставката за слаби резултати години наред в София!

25.07.2021 12:19:45

Анонимен

Серж, разкарай се! Ти дори не разбираш колко си глупав!

24.07.2021 23:14:05

Анонимен

Станишев ще има право да критикува, когато бъде надминат неговия "рекорд" от 12 загуби!!! Дотогава, да бъде така добър да си затваря устата и да мълчи! Да си седи в Брюксел и да си кюти! Нали постигна мечтата на живота си, какво още иска?! Нагъл плъх, ПФУ!!!

24.07.2021 22:08:11

Анонимен

С какво Станишев допринесе БСП да имс по-добър резултат?!?Последният му провал е правителството на Орешарски, дпминирано от протежета на ДПС,с което върна на бял кон Борисов.Станишев е позор за БСП!

24.07.2021 20:04:09

Анонимен

Този глупак и демагог е най-добре да млъкне и да не се показва никъде. Той и досега не чувства вина и разкаяние за това, че на практика доведе ГЕРБ на власт. Пълна шушумига. И той ще ми говори за капацитета на ръководството на БСП. Нинова има повече характер, отколкото той през живота си е показал. Вътрешните боричкания, които рушат авторитета са инициирани от групичката, също такива шушумиги, водени от кариеристични подбуди. Да оставим настрана липсата на систематизирана социалистическа идеология в страната, което си е наш проблем, но и в световен мащаб, което е вина на това недоразумение.

24.07.2021 11:45:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.