• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

ВиК – Шумен стартира поредица от планови ремонти като част от подготовката за зимния сезон

ВиК – Шумен стартира поредица от планови ремонти като част от подготовката за зимния сезон

/КРОСС/ Първите дейности ще бъдат изпълнени в гр. Шумен на 20/21.10.2021 г.

В ранните часове на деня, на 20.10.2021 г. ВиК - Шумен стартира изпълнението на серия от значими планови ремонти по довеждащия водопровод от яз. Тича, помпена станция 1300 , в участъка от разпределителна шахта Преслав до помпена станция 1300.

Успоредно с това, ще се извършват основни ремонтни дейности по напорен водопровод 13000 от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000 и ще се изпълнява подмяна на част от водопровода от напорен водопровод 13000 до помпена станция „Трети подем".

Нов спирателен кран ще бъде монтиран на помпена станция „ Летището" и ще бъде подменен кран DN 400 на „Пети подем".
За изпълнение на планираните ремонтни работи ще бъдат извършени следните дейности: спиране на водата, което ще започне в ранните часове на 20.10.2021 г и източване на водопроводната мрежа; изкопни работи и разкриване на водопроводите; заваряване на планки, подмяна на дефектирали участъци и елементи, монтиране на нови спирателни кранове и други присъщи дейности. След приключване на техническата част, ще започе бавно постепенно пълнене и обезвъздушаване на довеждащия водопровод, което ще се извършва при непрекъснато наблюдение и контрол за осигуряване на нормалното му функциониране. Следва поетапно пускане на помпена станция 1300, първоначално с едната помпа, до вливане в напорен водоем 13000. След като се установи, че системата функционира правилно и се напълни напорният водопровод, се включва и втората помпа. Същите процедури в същата последователност се изпълняват съответно и за градската водопроводна мрежа, за помпени станции „ Трети подем", „Средна зона" и „Мадарски конник".

Когато бъдат достигнати параметрите за нормално функциониране на водопроводната мрежа на града, се пристъпва към засипване на изкопите. По план пълненето на водопроводите трябва да започне в ранните часове на 21.10.2021 г.

За изпъление на предвидените работи водоподаването на гр. Шумен и селата Панайот Волов, Белокопитово, Дибич и кв. Макак ще бъде спряно от 8:00 ч. на 20.10.2021 г. до 8:00 ч. на 21.10.2021 г.

„Планирали сме да завършим всички дейности в рамките на обявените 24 часа и сме организирали 10 екипа от всички райони и механизация за тази цел. В случай на непредвидени обстоятелства, ще уведомим допълнително", каза Стоян Владимиров, гл. инженер на ВиК - Шумен. „ Предстои ни да изпълним поредица от много сложни и в голям обем специализирани дейности в рамките на ограничен период от време, което прави нашата задача изключително трудна и изисква максимална мобилизация," добави инж. Владимиров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.