• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Аутопсията на Пламен Пенев потвърди: Зaдушен е при ареста

Аутопсията на Пламен Пенев потвърди: Зaдушен е при ареста

/КРОСС/ Бившият борец Пламен Пенев, който загина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора, е починал, защото е бил задушен при ареста. Няколкото полицаи, които са го арестували, са го затиснали по такъв начин, че той не е можел да си е поема въздух, и това е довело до смъртта му.

Това са резултатите от аутопсията на Пенев, извършена от трима съдебни медици, съобщава "Сега" от източници от разследващите.

Заключенията на медиците още не са оформени в експертиза, но това е въпрос на дни.

Днес и утре трима следователи от Националната следствена служба са в Стара Загора, за да разпитват полицаите, участвали във фаталната акция.

Според разпоредбите и вътрешните правила на МВР за преследване на автомобили и задържане на лица, начинът на действие на полицията в Стара Загора е недопустим, тъй като подлага на риск живота не само на преследваните, а и на полицаите и на случайно попаднали на мястото граждани.

Часове по-късно МВР обяви, че двама служители от ОДМВР - Стара Загора са временно отстранени от длъжност заради преследването, завършило със смъртта на 58-годишния Пламен Пенев. Във връзка със случая от 30.12.2023г. в ОДМВР - Стара Загора са разпоредени две проверки.

На база на установени данни за тежки нарушения на служебната дисциплина и бяха образувани дисциплинарни производства спрямо двама служители. Младшите инспектори от Първо и Второ РУ в Стара Загора ще бъдат временно отстранени от длъжност до приключване на проверките.

Директорът на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов не е отговорил дали в колата на починалия Пенев е намерен нож, за какъвто се твърди в сигнала, подаден на тел. 112, станал причина за преследването и задържането му.

Междувременно бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, който е адвокат на близките на Пенев, поиска МВР да огласи веднага сигнала на младежите, от който тръгват полицейските действия. Това трябва да стане, за да се разбере истината около случилото се във фаталната нощ, обяви още той пред БНТ.

По информация на "Сега" прокуратурата ще изиска от МВР записа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво стана бе момчета? Нали нямаше агресия? Още на пръв поглед всичко изглеждаше непрофесионално. Сто коли преследват една кола в центъра на голям град с активно движение, преследването става без предварителна информация за статуса на преследвания, по сигнал, който към онзи момент не е проверен. Човекът се оказва шизофреник, който скоро преди това, без да има криминални прояви, е запазил лош спомен от полицаите, вкарали го в психиатрията. След катастрофата, без да ги е грижа дали е с опасни травми го измъкват от колата, а спокойно можеше да има травми по главата или гръбнака и да го парализират. След това 3-4 човека го ритат за да го обездвижат ( ама агресия няма) Хайде да не бързаме, ама ако са го убили, а най-вероятно са го направили, лично на мен такива пазители на реда не ми трябват. По силата на логиката, сега трябва и областното ръководствода си ходи, а и министела да си помисли за оставка,, че вече мого му се събра ( не че следващия, пак от същите, ще е по-читав)

05.01.2024 12:21:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.