• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Над 25 изложители ще участват в първото STEAM експо в София

Над 25 изложители ще участват в първото STEAM експо в София

/КРОСС/ Първото STEAM експо в страната ще се състои в София. Изложението "Докосни науката" е част от форума "STEAM школо под пара", който се организира в учебния комплекс "Българско школо". Това съобщиха организаторите.

STEAM са интердисциплинарни уроци с практическа насоченост, в които се включват различни учебни предмети: S - science (наука), T - technology (технология), Е - engineering (инженерство), А - art (изкуство), М - mathematics (математика).

STEAM експото е безплатно за ученици, родители и учители от цялата страна, които искат да се потопят в света на науката, да се запознаят с водещи организации в тази сфера и да участват в различни демонстрации. В рамките на изложението повече от 25 организации и компании, които работят в областта на STEAM образованието, ще покажат свои продукти и услуги, ще споделят идеи и опит.

Сред акцентите в програмата на "Докосни науката" са демонстрация на VR STEM химическа лаборатория, лего работилница, представяне на интериорни проекти, 3D модел на строителна площадка, макети на индустриални роботи, завършени ученически проекти, аудио книга игра и още много забавни продукти и технологии, които показват как науката присъства в ежедневието ни и може да промени начина, по който децата учат.

Програмата на "STEAM школо под пара" включва конференция, на която ще се обсъждат ключови въпроси за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата и прилагането на технологиите, като начин за разширяване потенциала на всеки ученик. Над 15 училища от страната ще споделят опита и своите успешни решения за утвърждаване на STEAM методите в учебния процес и проектно базираното обучение.

Специален гост на форума ще е образователният експерт Гари Стейгър, който ще има двудневен семинар-работилница, насочен към устойчиво подобряване на учебната среда и нейната трансформация чрез съчетаване на модерни дигитални технологии и съвременни образователни теории.

Организатор и домакин на форума е "Българско Школо", в партньорство с Тракийския университет в Стара Загора, Средното училище "Емилиян Станев" във Велико Търново и Академията за родители.

Събитието "STEAM школо под пара" се реализира с подкрепата на "Овергаз академия". Тя се стреми да повишава конкурентоспособността на газовите горива, да насърчава и подпомага сътрудничеството между компании и образователни институции в сектора. Основните й цели са свързани с обучение и повишаване на квалификацията на експерти и мениджъри, активното привличане на ученици, студенти и млади хора към енергийния сектор, както и развитието на научноизследователската дейност в областта на природния газ, водородната енергетика и плановете за устойчиво развитие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.