• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Руслан Стефанов:Безспорен успех е пускането в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция

Руслан Стефанов:Безспорен успех е пускането в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция

/КРОСС/ В студиото на „Още от деня" по БНТ Руслан Стефанов, каза че трябва да се отбележи като безспорен успех пускането в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция. „За първи път имаме сериозна алтернатива. Когато има такава алтернатива, ще има възможност цените на газа да са по-ниски. Тази алтернатива от тази гледна точка е много важна за България."

Трябва да имаме поне два независими източника извън „Газпром", т.е. има още какво да се направи, обясни Стефанов.

След първи октомври ще получаваме 1 милиард, т.е. това е една трета от необходимото ни количества, а това гарантира базовите нужди, т.е. болници, детски градини, топлофикациите, обясни Стефанов.

Чирен, мисля че достатъчно е нагнетен, смята Стефанов. „Успяхме да постигнем едно прилично ниво на нагнетяване. Разбираемо е, че ситуацията в момента е притеснителна. Аз смятам, че ние сме една от страните обаче, които имаме възможност да се справим".

България би могла да си достави необходимите количества чрез втечнен газ, не бива да забравяме, че можем да внасяме все още газ през Гърция, отново газ на Газпром, който преминава през Турски поток, допълни Стефанов. „Цената разбира се, че ще бъде по-висока. Но ситуацията е динамична".

Налагането на таван на цените е по-точно мярка, която правителството се опитва да смекчи цената за крайния потребител, но от пазарна гледна точка не е добра мярка, обясни Стефанов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.