• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Любомир Стефанов: Двама души не са партия, лицата около тях ще са показателни

Любомир Стефанов: Двама души не са партия, лицата около тях ще са показателни

/КРОСС/ Една птичка пролет не прави, за две също се съмнявам. Септември няма да бъде май. Двама души не са партия и лицата около тях ще са показателни за това въобще има ли посока и с какви идеи ще бъде напълнена тази структура евентуално.“ Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов за очакваното обявяване на новата политическа формация на служебните министри Петков и Василев.

„Надявам се въпросните двама господа да направят партия, а не политически проект. Едното е инженерингово изпълнение в стил обслужване на лични интереси, а другото е с обществено-социално значение с дългосрочна визия и политика“, коментира Стефанов в предаването „Преди всички“.

Любомир Стефанов отбеляза, че президентът Румен Радев трябва да е научил уроците на Георги Първанов и неговия проект АБВ, сътворен през втория му мандат.

„Въпрос на време е да видим дали двамата господа ще сътворят нещо, което той ще припознае като отроче и ще тръгне да прелива авторитет към него.“

Партийната система няма да бъде такава, с каквато свикнахме – една лидираща партия и шлейф около нея, посочи още Любомир Стефанов.

Много печеливша тактика е да си избереш опоненти, които са ти удобни, а тези, от които те е страх, да не ги припознаваш като такива, заяви Стефанов, наблягайки на отминалите две предизборни кампании и в очакване на следващата.

Това, което провали работата на двата последни парламента е фундаменталното неразбиране на политиката като материя, смята преподавателят. СПо думите му това ще минира и следващия парламент.

В България не сме дефинирали какво е общо благо и национален интерес и оттам нататък - кои са хората, които се събират заради тази задача.

„Оттук нататък няма начин да няма критичен, да не казвам циничен прочит на евентуални бъдещи проекти, нови месии, конници, бели лястовички или всякакви други такива, или зайци, притичващи.“

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Браво" КРООС, и на този му "изкарахте " окото "браво "!

16.09.2021 16:08:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.