• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Дигитално STEM съдържание от издателство Клет България – решение за ефективно обучение

 Дигитално STEM съдържание от издателство Клет България – решение за ефективно обучение

/КРОСС/ Издателство Клет България разработи ефективни и иновативни за българската образователна система STEM материали. Те представляват дигитални ресурси в платформата iZZI, от които учителите и учениците вече могат да се възползват. Учебните материали интегрират природни науки, изучавани в часовете по химия, биология, човекът и природата, физика и математика, за да може чрез практика и реални казуси да се преподават глобални теми по иновативен начин на учениците от 5.-7. клас. По този начин се реализира успешно междупредметно взаимодействие.

През сайта на издателството учителите могат лесно да заявят STEM пакет с учебно съдържание и методически материали. Пакетът предоставя едногодишен достъп до STEM съдържанието за един учител и учениците, на които той преподава, в 5., 6. и 7. клас.  Богатият избор от разработени атрактивни ресурси дава възможност да бъдат покрити повече от 60 учебни часа за една година. По този начин се осъществява ефективно STEM обучение през цялата учебна година. Всяка тема съдържа обща мотивационна част, разнообразни задачи за групова работа по проекти, упражнения за обобщение, представяне на професия, интерактивен инструмент за оценяване и самооценяване.

Към всяка тема има разработени методически разработки за учителя, които съдържат основните цели, стратегии за провеждане на урока, идеи за гъвкаво разпределение на времето и стъпки за реализиране на STEM задачите и проектите. Предоставят свобода и гъвкавост на учителя да избере, да адаптира и да развие хода на урока според своята преценка. Практиката е основен елемент от STEM обучението и като допълнение в пакета са предоставени работни листове за работа по групи към всяка тема, в удобен за редактиране и принтиране текстови файл. По този начин преподавателят има възможността да модифицира предоставените работни листове лесно и бързо.

Предложените теми съдържат разнообразни ресурси като междупредметни и интерактивни задачи, практически, логически и творчески задачи, онагледени експерименти, симулации, кратки научни текстове, анимации, образователни видеа, 3D модели и много други. STEM-базираното обучение помага на учениците да развият важни умения като критично мислене, решаване на проблеми, статистическа обработка на информация, творческо мислене, любопитство, умение за аргументиране, вземане на решения въз основа на данни, работа в екип и общуване. Разработените ресурси за съвременните професии ще помогнат за ранното професионално ориентиране на учениците. Чрез тях младите хора ще бъдат мотивирани и ще откриват своите качества и таланти в една или друга област.

За да се запознаят учителите с предимствата на ресурсите от STEM пакета и да научат как те биха могли да улеснят работата им, издателство Клет България организира онлайн среща. Тя ще бъде проведена през октомври. Повече подробности относно пакета могат да бъдат открити на https://klett.bg/stem/package.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.