• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проучване: Повечето българи не са доволни от отговора на войната в Украйна

Проучване: Повечето българи не са доволни от отговора на войната в Украйна

/КРОСС/ Общо 57 на сто в ЕС и 47 на сто от хората в България са доволни от европейския отговор на войната в Украйна, сочат данни от проучване, представено днес от Европейската комисия.

Мнозинството от българите (59 на сто) не одобрява действията на правителството в София в тази посока, показва проучването, извършено между 18 юни и 11 юли. Мнозинството от участниците са изразили опасения, че войната ще доведе до лоши икономически последици. 

Състоянието на националната икономика се определя като лошо от 64 на сто от участниците в ЕС и 84 на сто от българите. Икономическото състояние на семейството се оценява като лошо от 28 на сто в ЕС и 47 на сто у нас. Следващата година ще бъде по-лоша, според 53 на сто в ЕС (повишение с 22 на сто) и 44 на сто в България (повишение с осем процента).

Според българите най-важните задачи пред ЕС са свързани с международната обстановка (34 на сто), високите цени (31 на сто) и доставките на енергия (26 на сто). В останалата част от ЕС най-голяма тревога будят високите цени (34 на сто), енергийните доставки и международната обстановка (по 28 на сто). 

В България и в останалата част от ЕС доверието в общностните институции е 49 на сто, докато неодобрението у нас е 36 на сто, а в останалите страни - 43 на сто. В националните правителства в ЕС доверието е 34 на сто, а у нас - 19 процента.

При оценките за ЕС в България се отчита положително отношение от 51 на сто от участниците, докато в останалите страни подкрепата е 47 на сто. Противниците на ЕС у нас са 19 на сто, а в останалата част от Общността - 16 на сто.

Българите са по-малко склонни от останалите европейци за общи политики в областите на отбраната, енергетиката и международните отношения. Общия подход по тези въпроси у нас намира подкрепа съответно от 64, 55 и 56 на сто, докато сред останалите в ЕС тя е съответно 77, 75 и 70 на сто, показва проучването.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бах мааму, как не ви се заплете езика да намерите толкова синоними и чуждици за да кажете просто нещо. Европейците, включително и ние мразят правителствата си и това, което те правят от тяхно име. С Украйна осирането е тотално: щатите организираха и финансираха преврат, след това им избират правителствата и определят политиката, на руснаците им писна и решиха да набият канчето на тъпите укри и много им се ще краварите пряко да се намесят в конфликта за да набият и тяхното канче.Краварите не обичат да харчат собствените си пари и затова вкараха Европа в батака, под формата на някаква тъпа солидарност с недоклатени фашисти. За справка гледай татуто на азовците.великите укропитекски герои. Е, хората прозряха истината, вярно, че и високите цени на газа и свръхинфлацията ги подтикнаха да мислят в правилна посока.

07.09.2022 07:21:55

Анонимен

Я не будалкайте хората с тези проучвания, ами се съсредоточете върху това, че ситуацията се движи върху ръба на излизане на конфликта извън територията на Украйна и Русия, в резултат на косвеното и пряко участие в него и на други страни. Това ще се случи при изостряне на военната обстановка и принуди Русия да накаже помощниците на Украйна.

06.09.2022 18:49:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.