• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Стою Стоев: След преизбирането на г-н Радев се вижда доста тясна колаборация с ГЕРБ и ДПС

Стою Стоев: След преизбирането на г-н Радев се вижда доста тясна колаборация с ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ След преизбирането на г-н Радев се вижда доста тясна колаборация с ГЕРБ и ДПС. Може би по всякакъв начин се опитва да даде властта на тях, за да може след 4 години след пълен мандат, когато няма да може да бъде избран за президент, да вземе властта от тях. Това каза депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите проектокабинетът „Главчев" е доста спорен и президентът може да откаже да го назначи.

„Аз само мога да отбележа, че има не малко кадри от тройната коалиция. Дали през БСП тези кадри не се влезнали, дали през бившите колеги, които издигнаха Радев преди това, не мога да кажа, но това се наблюдава. Вижда се, че има и доста притеснителни имена, като заместникът на главния прокурор, знаете, че в момента има казус, който е доста спорен. Изключително спорен кабинет така, че г-н Радев може да откаже да го назначи", обясни Стою Стоев.

Според него назначението на министрите в проектокабинета е на ГЕРБ.

„Това е един списък, който са му дали. Аз не чух нито една критика от президента на консултациите спрямо състава. Да, той има определен кръг лица, които може да избере, но президентът има немалко правомощия, а именно - да назначи служебен кабинет с указ. Той може да откаже да назначи и всъщност сега ще видим той на коя страна застава", каза още Стою Стоев.

Той обясни, че ПП-ДБ от месеци имат конфликт с ГЕРБ дали Калин Стоянов да продължи да изпълнява функциите на вътрешен министър.

„Ние искахме смяната му няколко пъти и комисия имаше, но другата страна отказваше да го смени, защото знаете, че все пак трябва мнозинство. Ние не подкрепяме този човек", категоричен бе той.

Основание за прекратяване на членството на член на партията е встъпване в кабинет без съгласието на Изпълнителния съвет. Георги Гвоздейков е бил наясно с устава и е взел това решение сам, обясни Стоев.

Той коментира и случая с оставката и оттеглянето й от страна на главния секретар на МВР. Той не коментира скандала около връзките му с Паскала и призова органите да свършат своята работа по разследването.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.