• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Д-р Кремена Стоева, БАБХ: Ако сезонът бъде удължен, проверките ще се провеждат през целия активен летен сезон

Д-р Кремена Стоева, БАБХ: Ако сезонът бъде удължен, проверките ще се провеждат през целия активен летен сезон

/КРОСС/ Активно се проверяват всички обекти в морските курорти. Основно се следи за спазване на изискванията относно безопасността на храните, така че да се гарантира, че гражданите ще консумират безопасни за тях храни. От 1 юни тази година са направени близо 950 проверки. Констатирани са нарушения, за които са издадени 94 предписания и 7 акта за установяване на административни нарушения. Това каза за Bulgaria ON AIR д-р Кремена Стоева от Дирекция "Контрол на храните" към БАБХ.

„Най-честите нарушения са свързани с условията, при които се съхраняват храните. В някои от обектите установяваме занижаване на хигиената или нарушаване на изискванията за оборудването, с което се предлагат въпросните храни. На места колегите са открили и продукти с изтекъл срок на годност. Само три обекта са спрени от дейност, докато се приведат в съответствие с изискванията на законодателството", коментира д-р Кремена Стоева.

Санкциите, на които подлежат нарушителите на Закона за храните, варират от 1000 до 4000 лева.

"В цялата страна се наблюдава тенденция за намаляване на нарушенията. По морето се запазва нивото на откриване на несъответствия. Все пак през годините операторите се дисциплинират", заяви д-р Кремена Стоева.

Експертът от БАБХ обобщи, че сладоледът е безопасен, тъй като "се контролира в обектите, от които излиза, преминава и през микробиологичен контрол".

Към момента е планирано проверките да продължат до 15 септември, но ако сезонът бъде удължен, проверките ще се провеждат през целия активен летен сезон.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.