• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Тихомир Стойчев: Властта показа вчера, че иска да подчинява службите за сигурност на себе си

Тихомир Стойчев: Властта показа вчера, че иска да подчинява службите за сигурност на себе си

/КРОСС/ Властта показа вчера, че иска да подчинява службите за сигурност на себе си. Това каза експертът по национална сигурност Тихомир Стойчев по БТВ.

Не мисля, че в случая с изтеклите снимки на премиера Бойко Борисов можем да говорим за нещо друго освен за ясна демонстрация на властта, на нейните истински страхове и нейното двуличие. Ако се окаже след време, че е монтаж - това ще е лош знак, заяви бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

За „Тази сутрин" той коментира и изтеклия запис, за който се твърди, че е с Борисов. По думите му след толкова години във властта министър-председателят е трябвало да изчисти речника си от някои думи, които са „характерни за залите". Масово да се обърнеш към хората и да им кажеш, че са тулупи, може да звучи добре в зала за борци и щангисти. Спомням си веднъж излезе Борисов пред лекари, които спасяваха човешки животи, и ги нарече „касапи", заяви той.

По думите на Стойчев в момент, в който българите са изтощени и загрижени за близкото си бъдеще, се вижда, че първият човек в изпълнителната власт спи с огромни суми пари и с оръжие до главата му. Г-н Борисов не е спирал да показва, че обича оръжието още откакто беше главен секретар на МВР, кмет на София и т.н., подчерта той.

Според него това са новите характеристики на хибридната война и обясни, че ако случаят е политическа атака, то тя може да идва от вътрешните кръгове до премиера или от неговите коалиционни партньори, които „искат да се отърват от тежестите, които управлението носи".

Въпросът кой е минавал и е влизал през спалнята трябва да се обърне към Националната служба за охрана. Тя по същество е една от най-силните ни антитерористични структури, уточни Стойчев.

Васил Божков е в състояние във всеки един момент и да каже „Искаха ми пари, ето ми ги тегленията всеки месец от банки. Може би сега при проверката трябва да се пита откъде са кюлчетата, откъде са купюрите".

Стойчев коментира и евентуално разделяне на НСО. Истинският замисъл да изградиш паралелни структури на НСО е по някакъв начин се страхуваш от този конфликт, който набира скорост и се демонстрира между премиер и президент, каза той.

Според него ще изплуват допълнителни противоречия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.