• 20 Юни 2024 |
 •  USD / BGN 1.8196
 •  GBP / BGN 2.3158
 •  CHF / BGN 2.0575
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 30°C

Проф. д. н. Любомир Стойков удостоен с възпоменателен медал за принос към комуникационната наука и медиязнанието от ректора на УНСС

Проф. д. н. Любомир Стойков удостоен с възпоменателен медал за принос към комуникационната наука и медиязнанието от ректора на УНСС

/КРОСС/ Проф. д. н. Любомир Стойков беше удостоен с възпоменателен медал проф. Стефан Бобчев и грамота за цялостен принос към комуникационната наука и медиязнанието и за утвърждаване доброто име и авторитет на УНСС от ректора на Университета проф. д-р Димитър Димитров по повод неговата 70-годишнина.

Проф. д.н. Любомир Стойков е преподавател в катедра на ЮНЕСКО „Медии и обществени комуникации", изкуствовед, естет, журналист, PR и медиен експерт. Проф. Стойков е носител на награди като „Почетен знак на президента на Република България за значим принос към българската култура, наука и образование", „Златен век - звезда" на Министерството на културата за принос към културата и изкуството, „Почетен знак на ректора за високи постижения в учебната и научната дейност и заслуги към УНСС" и др. Проф. Любомир Стойков въвежда за първи път в българската университетска образователна система дисциплината „Фирмена култура и комуникация", а по-късно и предметите „Бизнес комуникация", „Управление на връзките с обществеността", „Култура и медии", „Лайфстайл журналистика" и „Имиджмейкърство".Доскорошният изпълняващ длъжността посланик на Черна гора в България Йелена Филипович-Стоянов; Максим Бехар, председател на Съвета на настоятелите на УНСС; доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО „Медии и обществени комуникации"; проф. д.н. Любомир Стойков; ректорът проф. д-р Димитър Димитров; доц. д-р Мария Воденичарова, зам.-ректор по научноизследователската дейност; доц. д-р Александър Христов, председател на Българската асоциация на ПР агенциите и зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Факултет „Международна икономика и политика"„За мен като ректор на УНСС е особена чест да връча на проф. д.н. Любомир Стойков възпоменателен медал проф. Стефан Бобчев и грамота за цялостен принос към комуникационната наука и медиязнанието и за утвърждаване доброто име и авторитет на УНСС", посочи проф. д-р Димитър Димитров. „Проф. Стойков е учен с впечатляваща академична кариера, обществена и разпознаваема публична личност, той е от хората, които допринасят за положителния имидж и медиен облик на нашия университет. Трябва да подчертаем, че той въведе медиите и комуникациите като предметна и лекционна сфера в УНСС. Той е първият преподавател в УНСС по комуникации и фирмена култура още от постъпването му в Университета през 1993 година. Създател и научен ръководител е на магистърската програма „Връзки с обществеността". Ректорът проф. Димитров уточни и защо колегите от катедра на ЮНЕСКО „Медии и обществени комуникации" избраха да го почетат именно на своя докторантски семинар. „Във времена, в които развитието на младите учени излиза на преден план не само в национален, но и в европейски мащаб, трябва да изтъкнем приноса на проф. Стойков за няколкото десетки докторанти, на които той е бил научен ръководител. Той е човек с изключителна емпатия и грижа към студентите и младите хора, и за нас е чест да част от летописите на този университет."

„Развълнуван и трогнат съм от вниманието и този висок приз. Признателен съм, че моята работа в УНСС е забелязанa, оценена и адмирирана по достойнство", заяви проф. д.н. Любомир Стойков. Той посочи, че „наградата има троен адресат и ще я посветя на моето семейство, на моята любима катедра на ЮНЕСКО "Медия и обществени комуникации и на моите прекрасни студенти и докторанти, настоящи и бъдещи." Проф. Стойков припомни някой свои любими фрази като „Симпатията е взаимна."; „Не само студентите трябва да се учат от своите преподаватели, но и преподавателите трябва да се учат от своите студенти."; „Успехът е навреме да постигнеш своята цел." Проф. Стойков подчерта, че винаги се е стремял да бъде интерактивен и че „най-важното нещо е да имаме вдъхновение, а моето вдъхновение са студентите. Безкрайно щастлив съм, че толкова голяма и важна част от моята биография - творческа, научна и преподавателска е свързана с УНСС, ще се радвам ако с моята дейност съм допринесъл за устояването и на комуникационни ценности. УНСС ме доизгради, той разкри моя потенциал, за мен е част да бъде част от академичната колегия на българския Харвард."Доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО „Медии и обществени комуникации" и студент на проф. Стойков, разказа повече за невероятните спомени от времето, когато е бил неин преподавател и по-късно колега и това, че интересът и към журналистиката не е угаснал. „Проф. Стойков е човекът, който проправи пътя на бизнес комуникацията, връзките с обществеността, имиджмейкърство, все важни дисциплини, които са включени в учебните планове на Катедрата. Той създаде една голяма школа в бакалавърските, магистърските и докторантските програми. Всички колеги сме се учили от неговия опит като преподавател, изследовател и експерт от практиката."

Максим Бехар, председател на Съвета на настоятелите на УНСС и докторант на проф. Стойков, посочи: „Като човек на бизнеса ценя в него професионализма, който поставя на първо място и пословичната му почтеност и откритост. Той е етичен, прозрачен и точен с уважение към другото мнение, едни рядко срещани качества."
Доц. д-р Александър Христов, председател на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Факултет „Международна икономика и политика" и бивш студент на проф. Стойков посочи, че „Университетът е мястото където запазваме младостта си в духовния смисъл на думата и проф. Стойков е ярък пример затова. Той има огромен принос в развитието на българския ПР бизнес, неговия устрем, задълбочените познания в сферата и на медиите и комуникациите. Имаме силата заедно да правим професията по съвършена."

Честването на 70-годишнината на проф. д.н. Любомир Стойков беше част от докторантски семинар, на който бяха обсъдени и различни теми - от влияние на изкуствения интелект върху стратегическото комуникационно планиране в технологичния сектор през перспективите и предизвикателствата пред изкуствения интелект в спортния ивент мениджмънт и неговото влияние върху телевизията, до предизвикателствата в работата на журналистите при отразяването на войната в Украйна и влиянието на конфликта в Газа върху войната в Украйна и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.