• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Стойнев: Правителството хвърли прах в очите на миньорите, сега опитва да излъже и ЕК

Стойнев: Правителството хвърли прах в очите на миньорите, сега опитва да излъже и ЕК

Териториалните планове трябваше да се направят още през 2019 г от ГЕРБ, но те ги дадоха на консултантска фирма, вместо да провеждат държавната политика, посочи социалистът

/КРОСС/ „Правителството се оказа неспособно да представи конкретен план, който наистина да запази работните места в комплекса „Марица изток" и в другите термични централи. За съжаление, се опитват да излъжат и самата ЕК". Това заяви народният представител от „БСП за България" и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев в предаването „Пресечна точка" на Нова.

„След протестите на миньорите, правителството променя, и то на подпис, само пътната карта за климатична неутралност като маха, тези изречения които касаят въглищните централи. Докладът обаче остава същият. Т.е. за Брюксел сега те ще изпратят една пътна карта без променен доклад, опитвайки се да замажат очите на Европейската комисия. Защото, де факто, като не промениш доклада, означава, че ще следваш този сценарий, който вече си одобрил, а именно - за затваряне на въглищните централи", подчерта социалистът.

„И понеже ги хванахме в лъжа, сега го обясняват, че никъде в документа не било записано, че до 2030 г. централите ще затворят и хората ще останат без работа. Да, де, но трябваше да има изграден механизъм за капацитет - нещо, което обещаха на българските миньори да бъде одобрено с Брюксел, така, че да бъдат субсидирани тези централи, да бъдат подпомагани. Защото след 7 ч като спрат фотоволтаиците цената от 1 стотинка се качва на 700 лв.", посочи още Драгомир Стойнев.

В Европа цените са либерализирани, но са и високи. Там слагат интелигентни електромери и ако надвишите с 5-10 лв. автоматично може да ви спрат тока в дома му", каза Стойнев и даде примери с Валония и Обединеното кралство, в което потребителите по силата на това предплащат еленерията си. „Това обаче е удар срещу бедните хора, те ще стоят без ток. Това ли искат да очаква и българските гражадани", коментира бившият енергиен министър.

Драгомир Стойнев потвърди, че социалистите ще внесат втори вот на недоверие заради националната сигурност и отбраната, така както заяви в Народното събрание по-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Скандално е - имам чувството, че работим повече да решаваме проблемите на Украйна, отколкото на българските граждани. Трябва да има мяра и да се мисли за българската сигурност и интерес, особено когато се разгаря втори военен конфликт, който поставя пред страната ни сериозни рискове", заяви социалистът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Прах хвърля вашата мафия, Ковачки и мултака Вълчанов не са ли от вашето котило, те на кого се подчиняват, я кажи бе фъфлек…?

13.10.2023 12:35:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.