• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Златото поскъпна до най-висока стойност от 2012 година

 Златото поскъпна до най-висока стойност от 2012 година

/КРОСС/ Цената на златото достигна днес най-висока стойност от октомври 2012 година, тъй като инвеститорите продължават да проявяват предпазливост за перспективите за рестартиране на икономиката в контекста на напрежението между САЩ и Китай, предадоха Белга и Франс прес, на които се позова БТА.

Една тройунция злато (31,1 грама) се търгува днес за около 1760 долара. Цената на благородния метал достигна рекордна стойност от над 1900 долара през септември 2011 година.

Анализаторът от Комерцбанк (Commerzbank) Карстен Фритш посочва като причини за това поскъпване съмненията относно бързото възстановяване на икономиката, катастрофалните икономически статистики за САЩ, продължаващите предположения за отрицателни лихви в Съединените щати, притока на евтини пари, бързото увеличаване на националните дългове и опасенията от нов търговски конфликт между Вашингтон и Пекин.

През април американското промишлено производство е намаляло с 11,2 на сто - най-големият месечен спад в историята на този показател, съобщи в петък централната банка. В цялата страна продажбите на дребно продължават да намаляват (-16,4 на сто).

Също в петък американското министерство на търговията обяви мерки за ограничаване на възможностите на китайската група Хуауей (Huawei) да произвежда полупроводници в чужбина с американска технология.

Златото се смята за убежище и поскъпва в периоди на политическа и икономическа несигурност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.