• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Юноша на Левски: Убеден съм, че ще спечелим Купата на България

Юноша на Левски: Убеден съм, че ще спечелим Купата на България

/КРОСС/ 16-годишният Асен Митков е най-младият футболист в лагера на Левски в турския курорт Белек.

Юношата на "сините" стартира като титуляр в селекцията на Станимир Стоилов за контролите с Груник (Забже) и Бохемианс (Прага).

В интервю за клубната телевизия на Левски, Митков сподели, че вярва във възможностите на тима да спечели Купата на България през настоящия сезон.

"Чувствам се страхотно и пределно мотивиран за втория етап от подготовката. Не биха казал, че имаше притеснение, по-скоро свръх концентрация да покажа качествата си и да помогна на отбора. Всеки, който ме познава лично, знае, че съм най-спокоен, когато играя футбол. Разликата между юношеския и мъжкия футбол е изключително голяма. Разбира се, че по-опитните помагат на нас – по-младите, което е изключително важно за адаптацията ни в мъжкия футбол. Благодарен съм за помощта им и за отношението им към мен. Вярвах, че бързо ще извървя пътя до първия тим, иначе нямаше сега да съм тук. Професионалният футболист трябва да полага изключително много усилия както на терена, така и извън него, за да бъде на най-високо ниво. При мен няма опасност от главозамайване, защото знам, че без божията помощ не бих могъл да постигна нищо", започна полузащитникът.

Младежът сподели и впечатленията си от наставника на "сините" - Станимир Стоилов.

"От идването на Станимир Стоилов в Левски всеки ден научавам нещо ново и се развивам. Той най-много промени в мен динамиката, с която играя и позиционирането ми в двете фази на играта", заяви футболистът.

Митков разкри как е преминал в школата на 26-кратните шампиони.

"Баща ми е потомствен левскар, но никога не ми е налагам мнението си, а майка ми никога не взима отношение, когато става въпрос за футбол. Общо взето сам ме оставиха да взема решение, когато шефът на школата Йончо Арсов и тогавашният треньор на формацията до 15 години Петър Карачоров и Тодор Симов успяха да е убедят да премина в най-великия отбор в България", каза той.

"За 2022 година си пожелавам здраве на мен и моето семейство. Няма как моите цели да са различни от тези на треньорския щаб, затова си пожелавам да спечелим Купата на България. Вярвам, че ще го постигнем. Ще работя здраво, за да бъда на нужното ниво в случай, че Станимир Стоилов реши отново да разчита на мен", завърши интервюто си Асен Митков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.