• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Столична община забрани шествието „Безсмъртен полк – България“/Декларация/

Столична община забрани шествието „Безсмъртен полк – България“/Декларация/

ДЕКЛАРАЦИЯ 

от Председателя на Национално Движение Русофили - Николай Малинов

/КРОСС/  Скъпи приятели, уважаеми симпатизанти,

Скандално и недопустимо Столична община ни уведоми, че не разрешава провеждането на шествието „Безсмъртен полк - България", позовавайки се единствено на засекретено писмо от ДАНС (ТУК). С какво точно сме заплаха за националната сигурност обаче така и не стана ясно.

Категорични сме, че това решение е в противоречие със законите на страната и е тежък удар по конституционните права на българските граждани. То директно противоречи на член 43, ал. 1 от Конституцията и на Закона за събранията, митингите и демонстрациите. Решението издава тежки геополитически зависимости на ръководството на София и за пореден път демонстрира степента до която страната ни е под контрола на външно управление.

Кой се страхува от загиналите в битката с фашизма?

Кой може да забрани едно шествие в памет на онези, които донесоха над 75 години мир в Европа?

Кой иска да пренапише историята и да спре похода на тези, които отказват да забравят и помнят хората, платили със своята кръв новите времена на света?

Искаме да напомним, че шествието у нас е в памет на всички български участници във Втората световна война. Българската армия участва в състава на Червената армия и води ожесточени битки с нацистите. В знак на признателност към това участие след войната ген. Владимир Стойчев е единственият чуждестранен участник в Парада на победата на Червения площад. Нека да припомним и, че доброволците от българска страна за участие във войната са десетки хиляди, докато на страната на Хитлер минават само десетки.

Ето това спира и забранява Столична община.

Безобразно, цинично и арогантно действие.

Въпреки, че не приема незаконното решение, Национално Движение Русофили няма друг избор освен да се съобрази с него.

Заради това приканваме симпатизантите си в София в 10.30 да положим венци и цветя в знак на признателност пред Паметника-костница в Лозенец.

Във всички останали общини също ще има събития, посветени на великата дата и приканваме хората да последват зова на историята и да вземат участие в тях.

Няма кой и как да забрани паметта!

В заключение искам да напомня на съвременните фашисти - русофобите, че без Деня на Победата нямаше да има и Деня на Европа.

НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВО, ПОБЕДАТА ЩЕ Е НАША!

Николай Малинов

Председател на Национално Движение Русофили

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Били сме фашистите и не е проблем отново да ги бием. Путин е прав. Този път трябва да ядат такъв бой, че повече никога да не могат да надигнат глава. Слава на съветската армия и нейната наследница -руската армия. Слава на падналите в борбата с фашизма. Слава на светлата, мирна, трудолюбива, съпричастна и непримирима към злото, част от човечеството.

09.05.2024 07:40:03

Анонимен

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

08.05.2024 22:54:59

Сталин Й. В.

Поздравляю с 9 Мая, днем, когда мы вместе отдаем должное героизму, отваге и любви к своей Родине. С Днем Победы! Наше дело правое, победа будет за нами!

08.05.2024 22:39:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.