• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Туристически превозвачи и туроператори протестираха в столицата

Туристически превозвачи и туроператори протестираха в столицата

/КРОСС/ Туристически превозвачи и туроператори излязоха днес преди обяд на национален мирен протест в столицата. Те поискаха работещи мерки в тяхна подкрепа и ясна правила как ще работят в усложнената от епидемията ситуация.

Още от 9 ч. сутринта автобуси от цялата страна започнаха да се събират на площад "Батенберг". Малко след 10 ч. протестиращите потеглиха на пешеходно шествие по бул. "Цар Освободител", което завърши пред Министерския съвет. Те издигнаха лозунги и се обърнаха с призив към управляващите за работещи икономически мерки в подкрепа на двата бранша.

Според тях нисколихвените кредити през Българската банка за развитие не работят, тъй като изискването е да имат автобуси до 5 годишна възраст, а повечето от фирмите са ползвали лизинг за тях, който не е изтекъл, поради което не отговарят на условията.

Не могат да се възползват и от мярката 60/40, тъй като още от началото на извънредното положение туризмът беше спрян и на практика те не могат да осигурят 40-те процента от осигурителната тежест, както се изисква.

Точно в 11 ч. с клаксони автобусите се отправиха по бул. "Цар Освободител" през "Мария Луиза" и Сливница и напусна столицата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И как протестираха,искаме туристи,Бойко е лош,защото не ни плаща вместо туристите. Затваряйте и се разотивайте, това е което мога да посъветвам.

16.06.2020 09:35:06

Адвокат Елена Гунчева

ЧАК ТАКАВА ПРОСТОТИЯ НЕ МОЖЕ ДА Е ИСТИНА! 15.06.2020 Изпитвам нездраво любопитство към ужасите, които се творят на страницата на първия държавен и партиен ръководител Бойко Борисов. Платените клакьори и недоуважените лелки създават такива низки страсти и душевни излияния, че дори Фройд би се погнусил и би си зарязал професията. Но днес човечецът, направил коментара, който съм снимала, направо ме хвърли в оркестъра. Видиш ли, записът бил реклама за ГМР. Виждало се колко е смел, силен и безкомпромисен дори към своите!!! Явно на гербавия фен му харесва да го наричат прост и евентуално @@@ка, иначе не мога да си обясня подобен възторг. Явно психическите отклонения не само не са подминали симтатизантите на ГМР, но и се задълбочават и за съжаление излизат от рамките дори на учебниците по медицина. Специализирана. Мисля, че е време България на тези, на които им харесва да ги наричат тулупи и прости кърджалийски @@@тки да отстъпи пред България на тези, които поне се самоуважават и уважават и България. Защото за съжаление подобна лудост първо е заразна и второ, води до агресия или суицидни мисли.

15.06.2020 17:39:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.